Με το ένα χέρι στο τιμόνι και με το άλλο στο χειρόφρενο οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ

Στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης την οποία θα πραγματοποιήσουν το βράδυ στην Πάφο αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους οι οδηγοί στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου(ΟΣΥΠΑ), έπειτα από τις συναντήσεις που είχαν σήμερα το πρωί στη Λευκωσία με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρο Δημητρίου, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και την υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγαν με νέους όρους από το Προεδρικό οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ
 
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ, η κ. Αναστασιάδου εξέφρασε την κατανόηση μας και συμπάθεια του Υπουργείου.
 
«Βεβαίως», ανέφερε, «τα διαβήματά μας πρέπει να απευθύνονται προς την εταιρεία που είναι ο εργοδότης τους και οφείλει να τους καταβάλλει τους μισθούς τους και όχι προς το Υπουργείο».
 
«Ανεξάρτητα από οποιανδήποτε οικονομική διαφορά υπάρχει μεταξύ Υπουργείου και της εταιρείας», συνέχισε, «η εταιρεία οφείλει να καταβάλλει τον μισθό των εργαζομένων», προσθέτοντας ότι «εμείς, σε ένδειξη καλής θέλησης, έχουμε καταβάλει και την κυβερνητική συνεισφορά για τον Νοέμβριο, ώστε να μην υπάρχουν επιχειρήματα από πλευράς εταιρείας ότι δεν μπορεί να καταβάλει μισθούς προς τους εργαζόμενους».
 
«Εμείς θέλουμε και καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε πίσω στις εργασίες τους και βεβαίως οφείλει ο εργοδότης τους να καταβάλει τους μισθούς τους και να έρθει εδώ, όπως τον έχουμε προσκαλέσει, να συζητήσει και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου τα θέματα των οικονομικών διαφορών, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση, όπως κάνουμε και με τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες είχαν λάβει μέρος και στη διαδικασία κρίσης διαφορών και οι οποίες συνεχίζουν τη διαβούλευση και νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο μαζί τους», υπογράμμισε.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η αρμόδια υπουργός είπε ότι η κυβερνητική συνεισφορά για τους επόμενους μήνες θα καταβληθεί «εφόσον έρθει η εταιρεία εδώ και προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία όπως γίνεται και με τις άλλες εταιρείες».
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Σταύρος Μιχαήλ είπε ότι ο ίδιος μίλησε με τον πρόεδρο της εταιρείας το αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο οποίος του είπε ότι βρισκόταν στο εξωτερικό και επιστρέφει σήμερα, οπόταν θα έχουν επικοινωνία.
 
Σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα της εταιρείας για σύσταση ανεξάρτητης και αντικειμενικής επιτροπής, η  Βασιλική Αναστασιάδου είπε ότι «υπήρξε ανεξάρτητη και αντικειμενική επιτροπή, η Επιτροπή Κρίσης Διαφορών στην οποία παραπέμφθηκε το ζήτημα για όλες τις εταιρείες και από αυτή τη διαδικασία αποχώρησε ο ΟΣΥΠΑ».
 
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρίστος Ευαγγέλου είπε ότι οι θέσεις του Υπουργείου θα μεταφερθούν στην αποψινή Γενική Συνέλευση, η οποία θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.
 
«Ελπίζουμε ότι θα λήξει αυτή η απεργία και θα δοθεί χρόνος στο διάλογο», είπε, προσθέτοντας ότι «με το ποσό που ακούσαμε ότι έχει καταβληθεί ελπίζουμε να πληρωθούν οι μισθοί του Νοέμβρη. Εμείς, για το καλό των συγκοινωνιών, θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε εργασία. Θα μιλήσουμε με την εταιρεία για να δούμε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους μισθούς κι αν είναι όλα εντάξει θα ξεκινήσουμε από αύριο. Η τελική απάντηση θα δοθεί απόψε», κατέληξε.   
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου