Έφυγαν με νέους όρους από το Προεδρικό οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ

Μία περίπου ώρα βρίσκονταν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, οι πέντε αντιπρόσωποι των οδηγών λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ), οι οποίοι έφτασαν γύρω στις δέκα το πρωί στη Λευκωσία, με άλλους περίπου 150 οδηγούς λεωφορείων αιτούμενοι την καταβολή των δεδουλευμένων τους για τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο καθώς και τον 13ο μισθό.
 
Διαβάστε εδώ:Εξετάζουν απόψε τους νέους όρους του Υπουργείου Συγκοινωνιών οι εργαζόμενοι του Ο.ΣΥ.ΠΑ
 
Η αντιπροσωπία των οδηγών λεωφορείων του ΟΣΥΠΑ, είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρο Δημητρίου όπου του επιδόθηκε υπόμνημα και έγινε μία παραγωγική συζήτηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των οδηγών Χρίστο Ευαγγέλου.
 
«Δόθηκαν», σύμφωνα πάντα με τον κ. Ευαγγέλου «νέοι όροι του Υπουργείου οι οποίοι θα συζητηθούν απόψε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο». Κατά την συνέλευση θα παρθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην απεργία των οδηγών και αν τελικά με τους νέους όρους αυτή θα λάβει τέλος.
Mονοσέλιδο το υπόμνημα
 
Στο υπόμνημα που επέδωσαν οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι καλούν την Κυβέρνηση να εξεύρει άμεσα λύση στο πρόβλημα έτσι ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Ζητούν επίσης να μελετηθεί η εισήγηση της εταιρεία του ΟΣΥΠΑ, για σύσταση ανεξάρτητης, αντικειμενικής επιτροπής της οποίας θα προεδρεύει ένας Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλα δύο μέλη που θα επιλεχθούν από κάθε πλευρά.
 
«Με αυτό τον τρόπο θα επιλυθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με τους οδηγούς του ΟΣΥΠΑ «σε ένα πρόβλημα που χρονίζει και προκαλεί καθημερινή αβεβαιότητα», σύμφωνα πάντα με το υπόμνημα που παρέδωσαν.
 
«Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της μη καταβολής του μισθού τους λόγω των διαφορών μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και της εταιρείας», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.
 
«Πιο συγκεκριμένα από το έτος 2016», συνεχίζει «η μισθοδοσία καταβάλλεται δέκα με δεκαπέντε μέρες καθυστερημένα. Το ίδιο ισχύει και για τον 13ο μισθό αλλά και για τις ετήσιες άδειες.
 

Την όλη ταλαιπωρία έρχεται να συμπληρώσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια για το αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αφού η Εταιρεία επικαλείται σαν αιτία των προβλημάτων τις παράνομες αποκοπές από το Υπουργείο Συγκοινωνιών οι οποίες σήμερα κορυφώθηκαν με αποτέλεσμα να πληγεί ανεπανόρθωτα η βιωσιμότητα του ΟΣΥΠΑ αφότου το Υπουργείο άρχισε τις αποκοπές προς την Εταιρεία όπως επικαλείται η διοίκηση».

Ειρηνική διαμαρτυρία
 
Οι περίπου 150 οδηγοί του ΟΣΥΠΑ, έφτασαν στη Λευκωσία γύρω στις 10:15 το πρωί κρατώντας πλακάτ, με συνθήματα όπως «Υπερπληρωμές; Ποιοι ευθύνονται;» και «Η παραίτηση είναι μονόδρομος».
 
Ακολούθως αφού η αντιπροσωπία των οδηγών μετέβη εντός του Προεδρικού οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία υπό το βλέμμα περίπου είκοσι πάνοπλων αστυνομικών που επιτηρούσαν την διαμαρτυρία.
 
Μετά το τέλος της συνάντησης οι οδηγοί έφυγαν από το Προεδρικό και πορεύθηκαν προς τη Βουλή όπου επέδωσαν το ίδιο υπόμνημα και στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.
 
Ακολούθως είχαν συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, στο Υπουργείο. 
 

 
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου