Τα βρήκαν Υπ. Μεταφορών και «Ζήνων»-Δεμένα τα χέρια για ΕΜΕΛ και ΟΣΥΠΑ

Τα βρήκαν Υπουργείο Μεταφορών και πρόεδρος της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» της Λάρνακας, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ του προέδρου της εταιρείας και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρου Μιχαήλ.
 
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το ποσό το οποίο το Υπουργείο θα καταβάλει για τον μήνα Νοέμβριο, ενώ συμφωνήθηκε επίσης πως τις επόμενες μέρες οι τεχνοκράτες και των δύο υπηρεσιών θα εξετάσουν τις εκκρεμότητες και διαφωνίες που υπάρχουν επί της σύμβασης, ώστε να διαμορφώσουν έκθεση προς την συμβουλευτική επιτροπής της ΚΑΧ(Κόστος Ανά Χιλιόμετρο), η οποία θα στη συνέχεια θα συμβουλεύσει τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών για τις επόμενες πληρωμές.
 
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της «Ζήνων» έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ. της εταιρείας ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση, με τον ίδιο πάντως να φεύγει από το Υπουργείου Μεταφορών απόλυτα ικανοποιημένος.
 
Σε σχέση με την απεργία στην Εταιρεία Μεταφορά Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) και στον  Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ), ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών υπέδειξε πως από τη στιγμή που βρίσκονται σε απεργία τα χέρια του Υπουργείου είναι δεμένα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προειδοποιούν ότι θα αφήσουν επ’ αόριστον χωρίς λεωφορεία τη Λεμεσό 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς λεωφορεία Λεμεσός και Πάφος-Επηρεάζονται χιλιάδες μαθητές
 
«Από τη στιγμή που είναι σε απεργία μας δυσκολεύουν πάρα πολύ, μας έχουν δέσει τα χέρια, γιατί κάτω από το βάρος απεργίας, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση. Παρ’ όλα αυτά, εμείς εργαζόμαστε πάνω στις επιστολές και στα στοιχεία που έστειλε, τουλάχιστον η Λεμεσός, να δούμε αν από τα στοιχεία βγει κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε να τους φωνάξουμε να συζητήσουμε. Πρόσθετα, έχω υπογράψει το πρωί έμβασμα γύρω στις 870 χιλιάδες να τους δώσουμε για τους μήνες Οκτώβρη-Νοέμβρη, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους», ανέφερε.
 
Ειδικότερα για την Πάφο, ο κ. Μιχαήλ υπέδειξε πως αντί να πάει κοντά μετά την επιστολή που τους στάληκε την περασμένη Πέμπτη, κατέρχονται σε απεργία και πραγματοποιούν διάσκεψη Τύπου.
 
«Και μετά από αυτά τα δύο, κάνω ένα ρητορικό ερώτημα. Δεν θα έρθουν για διαβούλευση και διάλογο; Γιατί δεν ήρθαν;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως η Πάφος έφυγε από τη διαδικασία.  
 
Έκκληση Προδρόμου
Από πλευράς Κυβέρνησης, σχολιάζοντας τις απεργίες των λεωφορειούχων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου υπέδειξε ότι στο πλαίσιο της σύμβασης που υπάρχει, οι συναλλαγές ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις ανάδοχες εταιρίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες είχαν παραπεμφθεί σε κριτές.
 
«Απόφαση της Κυβέρνησης είναι ότι τα ευρήματα των κριτών θα εφαρμοστούν, επομένως, η Κυβέρνηση θα πρέπει να εισπράξει από τις εταιρείες τα οφειλόμενα που έχουν καταγραφεί. Ταυτόχρονα θα πρέπει σε διάλογο ανάμεσα στις εταιρείες και το αρμόδιο Υπουργείο να βρεθεί ο ρυθμός που θα επιτρέψει και στις εταιρείες να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες, νοουμένου ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν απεργιακά μέτρα», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου.  
 
«Ήδη», σημείωσε, «με δεδομένη την απουσία της Υπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου βρίσκεται σε συζήτηση με τις εταιρείες και προσπαθούμε να βρούμε με βάση τα όσα έχουν αποφασίσει οι κριτές ένα τρόπο, ώστε να πετύχουμε και τα οφειλόμενα να ξοφληθούν και οι εταιρείες να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Θα πρέπει να ανασταλούν τα απεργιακά μέτρα και οι εταιρείες να μπουν σε διάλογο με το Υπουργείο».
 

Δειτε Επισης

Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες
Πέθανε και ο τελευταίος λαγός που είχε απελευθερωθεί με πομπό-Τους έφαγαν άλλα ζώα
Στην ΕΠΑ καταγγέλλει την Κυβέρνηση η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ για κατάχρηση με την ΠΑΣΥΔΥ
Μ. Παναγιώτου: Με φιλόδοξους στόχους συμμετέχουμε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ
Άρχισαν προετοιμασία για τα πακέτα αγάπης οι σούπερ γιαγιάδες της Ε.ΚΥ.ΣΥ.-Χρειάζονται στήριξη
Αδυναμίες, παραλείψεις και παράνομες χορηγίες από το Υπ. Παιδείας εντοπίζει σε έκθεση της η Ελεγκτική
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» καταδικάζει έφοδο σε κουρδικά ΜΜΕ στο Βέλγιο
Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τα οικονομικά ελλείμματα ΟΚΥπΥ