Ενοχλημένος ο Χαμπιαούρης από τις καταγγελίες μητέρας παιδιού με σύνδρομο Down

Εξαιρετικά ενοχλημένος με το περιστατικό και την καταγγελία της μητέρας παιδιού με σύνδρομο Down,  η οποία όπως ανέφερε το παιδί της παραγκωνίστηκε από τους δασκάλους του σχολείου όπου φοιτά  κατά τη διάρκεια την εθνική γιορτής, είναι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οργή και ντροπή! Δεν άφησαν μαθήτρια με σύνδρομο Down να πει «Ζήτω το όχι»
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ανέφερε πως ο κ. Χαμπιαούρης είναι ενημερωμένος και  αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία με την μητέρα του παιδιού.
 


Από την άλλην, θα επισκεφθεί το σχολείο για να ενημερωθεί από τα μέλη της, η ΠΟΕΔ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο REPORTER, o γενικός γραμματέας της οργάνωση, Χάρης Χαραλάμπους.

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσία καταγγελία της μητέρας, προς το σχολείο, τους δασκάλους και τη διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου, ο κ. Χαραλάμπους τόνισε πως, «Από τη στιγμή που η καταγγελία έγινε δημόσια και σ΄ αυτή γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο σχολείο, δασκάλους αλλά και τη διευθύντρια του σχολείου, το θέμα θα  διερευνηθεί ώστε να καταλήξουμε στο κατά πόσον ισχύουν τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή της η μητέρα».
 
«Οι καταγγελίες τέτοιου είδους γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και διαδικασίες και δεν γίνονται μέσω διαδικτύου και χωρίς να εκφέρεται η άλλη άποψη» ,τόνισε ο κ. Χαραλάμπους.
 
«Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό ή θέματα σαν αυτό που αφορούν παιδιά με ειδικές ανάγκες τα σχολεία μας και οι εκπαιδευτικοί μας είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένοι και σπάνια έχουμε τέτοιες καταγγελίες. Δεν πρέπει να εξάγονται γενικά συμπεράσματα από ένα μεμονωμένο περιστατικό αν και όντως έχει συμβεί. Συνεπώς, θα προστατέψουμε τα μέλη μας αν τα γεγονότα δεν έχουν γίνει όπως έχουν αναφερθεί», κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες