Οργή και ντροπή! Δεν άφησαν μαθήτρια με σύνδρομο Down να πει «Ζήτω το όχι»

Από την μια οργή και από την άλλη απογοήτευση ως προς την αντιμετώπιση των «διαφορετικών παιδιών», προκαλούν οι καταγγελίες μητέρας κοριτσιού με σύνδρομο Down, που φοιτά στην Γ΄τάξη Δημοτικού σχολείου στη Λευκωσία.

Ένα κοριτσάκι γεμάτο ενέργεια, που όπως όλα τα παιδιά χθες το πρωί, φόρεσε την καθαρή στολή της και υπερήφανη κράτησε στα χέρια την ελληνική και κυπριακή σημαία για να τιμήσει την επέτειο του «ΟΧΙ», στην επικείμενη γιορτή του σχολείου της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενοχλημένος ο Χαμπιαούρης από τις καταγγελίες μητέρας παιδιού με σύνδρομο Down

Η χαρά της μικρής Μαρίας Ραφαέλας δεν κρύβεται στην φωτογραφία και το βίντεο το οποίο ανάρτησε η μητέρα της στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Το ύφος του παιδιού όμως άλλαξε όταν δεν κατάφερε να δώσει το δικό της στίγμα στο ποίημα που μοιράστηκαν οι συμμαθητές της.

Και ο λόγος; Κάποιοι, που έπρεπε να δίνουν πρώτοι το σωστό παράδειγμα στα υπόλοιπα παιδιά, επέλεξαν να την να την αφήσουν απ’ έξω. 
 
Γιατί είναι ένα «διαφορετικό παιδί» που αντί να το στηρίξουν, προτίμησαν να το αποκλείσουν από το να συμμετάσχει και αυτό στη γιορτή όπως τα υπόλοιπα παιδιά.

Η μητέρα της μικρής Μαρίας Ραφαέλας που βρισκόταν εκεί και είδε την απογοήτευση στο πρόσωπο της κορούλας της, ξεσπά και καταγγέλλει πως το σχολείο και οι εμπλεκόμενοι δεν στήριξαν την κόρη της, ενώ αντιθέτως ματαίωσαν την προσπάθειά της. Άλλωστε ποιας μητέρας θα άρεσε να βλέπει το παιδί της να απομονώνεται και απλά να μένει θεατής… Αντιθέτως είναι ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας να στηρίζει και να αγκαλιάζει αυτά τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Αυτά τα παιδιά που δεν ζητάνε πολλά. Παρά μόνο αγάπη! Εκεί είναι και η ευτυχία τους…  

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητέρα της Μαρίας Ραφαέλας, κατά τη διάρκεια της γιορτής του σχολείου, «το παιδί έκανε το γύρο στη σκηνή με τα άλλα παιδιά και στάθηκε εκεί περήφανη, όμορφα με ενθουσιασμό και περίμενε να έρθει η σειρά της να πάρει το μικρόφωνο για να απαγγείλει έστω κάτι με τον δικό της τρόπο αφού θα της το επέτρεπαν, δίνοντας της το μικρόφωνο. Αντί αυτού πέρασε το μικρόφωνο το προηγούμενο παιδί από πίσω της και το έδωσε στο επόμενο κορίτσι. Έχουν κάνει και τους συμμαθητές της να συμπράττουν και να σκέφτονται σαν αυτούς. Ποιος είπε σε αυτό το παιδί να προσπεράσει το παιδί μας!! Κι ας μην μου πουν πως στάθηκε σε λάθος θέση στη σειρά επειδή έτσι κι αλλιώς θα απάγγελε με το δικό της τρόπο!! Φυσικά κάποιος τους είπε να το πράξουν αυτό…»

Όπως αναφέρει η μητέρα, η μικρή μετά από αυτό άλλαξε ύφος, ενώ άπλωσε το χεράκι της περιμένοντας το μικρόφωνο. Ωστόσο δεν το έλαβε ποτέ… Και αφού τελείωσαν οι συμμαθητές της, έκανε την υπόκλιση της, αποχώρησε μαζί με τα άλλα τα παιδιά.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο