Απαντά με... αποδείξεις και ονόματα στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο γ.γ. της ΠΟΕΔ

Μέτωπο με τον ΔΗΣΥ φαίνεται ν’ ανοίγουν οι εκπαιδευτικοί με φόντο την κρίση στην παιδεία και τις ύστατες προσπάθειες για αποκατάσταση των σχέσεων τους με την Κυβέρνηση.
 
Εντός της ημέρας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένεται να επιδώσουν γραπτώς στον επικεφαλής της διυπουργικής επιτροπής, υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, την εισήγηση-φόρμουλα που εισηγούνται για εκτόνωση της κρίσης και έναρξη διαλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παιδεύονται για την ουσία, παίζουν και με τις εντυπώσεις

Τα μηνύματα, ωστόσο, που στάληκαν χθες από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια να πιστεύεται πως η εισήγηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση, χωρίς βεβαίως-αν πρώτα δεν δοθεί η τελική απάντηση- τίποτα να θεωρείται δεδομένο.
 
Την ίδια ώρα, σε κόκκινο πανί για τους εκπαιδευτικούς δείχνει να εξελίσσεται ο ΔΗΣΥ, με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους να διαμηνύει στην Πινδάρου πως αν επιθυμούν σύγκρουση θα την έχουν και ότι τα ψέματα τέλειωσαν.
 
Σε ανάρτησή του στο facebook, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ ισχυρίζεται πως με την τελευταία ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου και στελεχών του, είναι πλέον ολοφάνερο, ότι αυτοί βρίσκονται πίσω από την τεχνητή-όπως την χαρακτηρίζει- κρίση στην παιδεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφοδρή επίθεση ΔΗΣΥ στις συντεχνίες των εκπαιδευτικών-Ξεκάθαρα τα συμπεράσματα

«Είναι φανερό», σημειώνει, «ότι επιθυμούν να οδηγήσουν τα πράγματα προς μετωπική σύγκρουση. Δεν επιθυμούν την επίλυση της διαφοράς. Οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα κάνουν την απαραίτητη υπομονή μέχρι αύριο το απόγευμα που συνεδριάζουν τα Δ.Σ. τους. Να γνωρίζουν καλά στον ΔΗΣΥ πως το κόμμα τους είναι κόκκινο πανί για όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης».
 

Στο μεταξύ, ο Χάρης Χαραλάμπους πνέει μένεα κατά του Γενικού Ελεγκτή και εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί ακόμη και νομικά κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ο λόγος, ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη στο twitter, όπου κατηγορεί τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΔ για ασύστολα ψεύδη όσον αφορά ισχυρισμό του πως το θέμα του εφάπαξ τους το έδωσε δώρο η Κυβέρνηση χωρίς να το ζητήσουν οι ίδιοι.
 
«Το ζήτησαν οι ίδιοι γραπτώς στις 6.8.2018», αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, διερωτώμενος αν «το ψεύδεσθαι είναι από τα μαθήματα που οι δάσκαλοι παραδίδουν στα παιδιά μας».

«Η αλήθεια είναι πως εμείς ως ΠΟΕΔ δεν υποβάλαμε κάτι τέτοιο προς τον υπουργό Παιδείας με την επιστολή της 7η Αυγούστου. Τέτοιο αίτημα έγινε από την ΟΕΛΜΕΚ και από την ΟΛΤΕΚ. Εμείς ποτέ δεν συνδέσαμε το θέμα της αφυπηρέτησης με αυτή την κρίση. Το θέμα της αφυπηρέτησης το βάλαμε τον Νοέμβριο του 2017 στο Υπουργείο Οικονομικών», τόνισε μιλώντας στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, και διερωτήθηκε τι σχέση έχει αυτό με την κρίση;
 
«Στις 23 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πρότασή του το σύνδεσε. Αυτό δεν είναι ψέμα». Θεωρώ ο Γενικός Ελεγκτής επεμβαίνει χωρίς καμία εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα. Προσβάλει κόσμο. Προσβάλει τους εκπαιδευτικούς.
 
Προσβάλει τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων και αυτό έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάποιος πρέπει να τον βάλει στην θέση του. Συνεπώς εγώ, με αυτή την προσβολή που δέχθηκα δημόσια από αυτόν, θα εξετάσω το συμβάν με τους νομικούς μου συμβούλους για δυσφήμηση. Δικαίωμα του καθενός να σχολιάσει ότι θέλει, αλλά το να λέει δημόσια πως ψεύδομαι ως εκπαιδευτικός δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό», υπογράμμισε ο Χάρης Χαραλάμπους.

 

 

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
Το Ριάντ φιλοξενεί σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικοί Φόρουμ-Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Γάζα
Εξοπλιστικό ράλι για τη Βρετανία-Αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους για να «προλάβει» Κίνα και Ρωσία
Δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ το ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού
Νέος νόμος στο Ιράκ προβλέπει ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις
Ζελένσκι: Η Ρωσία στόχευσε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
Άνοιξαν πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ελλάδα-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια-Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο
Πώς ξεκίνησε και τι σημαίνει για τς ΗΠΑ το κύμα των φιλοπαλαιστινιακών διαμαρτυριών στα πανεπιστήμια
BINTEO: Πέντε νεκροί και 33 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο σε επαρχία στη νότια Κίνα