Παιδεύονται για την ουσία, παίζουν και με τις εντυπώσεις

Κυριολεκτικά στην παράταση παίζεται πλέον η εργασιακή ειρήνη στον τομέα της παιδείας, καθώς ένα 24ωρο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το σκηνικό παραμένει θολό και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει με ασφάλεια την κατάληξη της κρίσης που ταλανίζει από τον περασμένο Ιούλιο την δημόσια εκπαίδευση.
 
Μάλιστα, πέραν της ουσιαστικής πτυχής της διελκυστίνδας Κυβέρνησης και συντεχνιών, είναι εμφανέστατο πως πλέον οι δύο πλευρές έχουν αποδοθεί για τα καλά και στο...παιχνίδι των  εντυπώσεων, μετατρέποντας την όλη υπόθεση σε παρτίδα σκάκι για γερά νεύρα. Τουτέστιν, είτε λύση βάσει της οποίας καμία εκ των δύο πλευρών να μην μπορεί να θεωρηθεί ως η υπαναχωρήσασα είτε σε περίπτωση συνέχισης του αδιεξόδου, να μην μπορεί να χρεωθεί το ναυάγιο.
 
Σήμερα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, αναμένεται να διαβιβάσουν γραπτώς προς την Κυβέρνηση την αντιπρόταση στην οποία κατέληξαν κατά την κοινή προχθεσινή τους συνάντηση. Δηλαδή, για ενσωμάτωση στην τελευταία κυβερνητική πρόταση που τους υποβλήθηκε, πρόνοιας για πιστώσεις όσον αφορά τις διδακτικές περιόδους.
 
Μέχρι χθες το βράδυ, οι συντεχνίες δεν είχαν επιδώσει γραπτώς την συγκεκριμένη εισήγησή τους, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου να τονίζει σε γραπτή δήλωσή του πως η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, από την ώρα που ολοκλήρωσε τις διαβουλεύσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση ή τοποθέτηση που να συνάδει με όσα έχουν συμφωνηθεί κατά τις διαβουλεύσεις που  ολοκληρώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου.
 
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Πρόδρομος Προδρόμου είχε στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα πως αυτό που υπάρχει για την Κυβέρνηση είναι το κείμενο συμφωνίας το οποίο διαμορφώθηκε κατά τη συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής με τους ηγέτες των εκπαιδευτικών οργανώσεων το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, και το οποίο έτυχε της έγκρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Σε όλα αυτά, το δικό του σαφέστατο μήνυμα έστειλε χθες το απόγευμα και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος έσπευσε να προειδοποιήσει την Κυβέρνηση πως σε περίπτωση που αποδεχτεί την απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε, θέση των συντεχνιών, η Υπηρεσία του θα ζητήσει γνωμάτευση.
 
Γιατί, όπως υπέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής, ενδεχομένως τέτοια ρύθμιση να είναι παράνομη, μιας και οι απαλλαγές είναι σήμερα νομικά ακάλυπτες.
 
Διαβάστε επίσης:

Κ. Χαμπιαούρης: Τυγχάνω της πλήρους στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας

Προειδοποιεί την Κυβέρνηση για τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών ο Οδυσσέας

Δειτε Επισης

Παραμένει μέχρι και την Τετάρτη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Υψηλές οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά στα περσινά επίπεδα-Πόσα στοιχίζει το φαγοπότι για οκτώ άτομα
Στις 2000 χιλιάδες οι οικογένειες που χρειάζονται στήριξη ενόψει Πάσχα-«Μας λένε δεν έχουν γάλα και ψωμί»
Δρ. Οδυσσέως: Η επανάσταση των Ψηφιακών Διδύμων, η σημασία τους και η φιλοξενία του 1ου Διεθνούς Συμποσίου στην Κύπρο
Χρυσό Βραβείο Προστάτη του Περιβάλλοντος πήρε η ΑΗΚ
Αύξηση ορίου de minimis χορηγήσεων στη γεωργία ζήτησε η Μ. Παναγιώτου στην ΕΕ
Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά ονοματοδοσία δρόμου στη Λάρνακα εις μνήμη Δώρου Χριστοδουλίδη
Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η διακήρυξη της ΣΕΚ ενόψει της Πρωτομαγιάς-Μισθοί, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο επίκεντρο
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Υπουργός Γεωργίας