Ναι από Κυβέρνηση στην πρόταση του ΔΗΣΥ, η μπάλα στους εκπαιδευτικούς

Την μπάλα στο γήπεδο των εκπαιδευτικών-σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε ο τομέας της παιδείας- ρίχνει η Κυβέρνηση, αποδεχόμενη την φόρμουλα για τερματισμό της κρίσης, που κατέθεσε σήμερα ο ΔΗΣΥ και δη ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Συγκεκριμένα, έπειτα από πολύωρες συσκέψεις και διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος και μέχρι αργά το βράδυ στο Προεδρικό, η Κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση του ΔΗΣΥ, η οποία προβλέπει:
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροσβεστική παρέμβαση Αβέρωφ για την κρίση στην εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μελετά την πρόταση ΔΗΣΥ το Προεδρικό, απορρίπτει της αντιπολίτευσης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί σε διάλογο με συγκεκριμένη ατζέντα τους εκπαιδευτικούς η Κυβέρνηση

Πρώτο: Επαναφορά από πλευράς Κυβέρνησης της πρότασης που υπέβαλε προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό στις 23 Αυγούστου και εφαρμογή της μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Δεύτερο: Απόσυρση των απεργιακών ή άλλων κινητοποιήσεων από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Τρίτο: Έναρξη και πραγματοποίηση εντατικού διαλόγου μέχρι το τέλος του χρόνου επί όλων των ζητημάτων που άπτονται του εξορθολογισμού προς εξεύρεση συναινετικών και τελικών λύσεων.
 
Αύριο επίσημα…
Σημειώνεται πως η Προεδρία της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει επίσημα αύριο την τοποθέτησή της επί της μεσολαβητικής πρότασης του προέδρου του ΔΗΣΥ.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, στη συνάντηση υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, στο Προεδρικό, εξετάστηκε, τόσο η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για επαναφορά της κυβερνητικής πρότασης της 23ης Αυγούστου όσο και η πρόταση των άλλων κομμάτων για την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου σε σχέση με τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.
 
«Εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο τη τοποθέτησή της με ανακοίνωση της Προεδρίας», δήλωσε ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της διαβούλευσης.
 
Αναφορικά με την πρόταση των άλλων κομμάτων, ο κ. Προδρόμου εξήγησε πως με βάση την πληροφόρηση που τους έδωσε ο Υπουργός Παιδείας κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία δεν έγινε γνωστή στην κοινή συνεδρία κοινοβουλευτικών επιτροπών Εργασίας και Παιδείας αφού δεν έγινε συζήτηση, δυστυχώς τυχόν αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
 
«Άρα εκ προοιμίου δεν μπορεί να εξεταστούν εφόσον όλοι θέλουμε να ξεκινήσει η χρονιά ομαλά», είπε.
 
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις
Μετά την εξέλιξη αυτή, ερώτημα αποτελεί το ποια θα είναι η αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κατά πόσο δηλαδή θα αποδεχθούν ή όχι την επιστροφή στο διάλογο επί τη βάσει της πρότασης του ΔΗΣΥ.
 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα σήμερα υπέρ της πρότασης που κατέθεσαν έξι κόμματα της αντιπολίτευσης και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων, αναστολή εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4.07.2018 σε σχέση με τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με αναστολή της εφαρμογής των όποιων απεργιακών ή άλλων μέτρων που αποφασίστηκαν από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά η έξοδος από το αδιέξοδο της παιδείας
 
Mε εμφανώς σαρκαστική διάθεση εξάλλου σχολίασε σε ανάρτησή του στο facebook την πρόταση του ΔΗΣΥ, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.


 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975