Νέo κάλεσμα Χαμπιαούρη σε εκπαιδευτικούς, ύστατη προσπάθεια για διάλογο

Νέο κάλεσμα προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, όπως προσέλθουν ξανά το τραπέζι του διαλόγου, αναμένεται να επιδώσει μέσω επιστολής του ο Υπουργός Παιδείας, σε μια προσπάθεια οι δυο πλευρές να βρουν την χρυσή τομή ώστε να διασφαλιστεί  η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιά.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Τρόοδος, μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και Κώστα Χαμπιαούρη, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στο φλεγόμενο ζήτημα της παιδείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανέλαβε δράση ο Αναστασιάδης για την παιδεία, αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου,  επανέλαβε τη διάθεση της Κυβέρνησης για διάλογο σε όλα τα θέματα που αφορούν το δημόσιο σχολειό, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στις απόψεις του για το θέμα των απαλλαγών.
 
«Είχαμε μια σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο», τόνισε, «ο οποίος έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης από τον Υπουργό για όλες τις εξελίξεις, για το πώς έχουν τα πράγματα. Επαναβεβαιώνεται η διάθεση της Κυβέρνησης, μέσω του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, για διάλογο. Έχει συμφωνηθεί τις επόμενες μέρες ότι ο Υπουργός θα καλέσει ξανά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με ένα πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο,  μέσα από ένα σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης για τον διάλογο που αποφασίσαμε να έχουμε από τις 27 Ιουλίου».
 
Ο κ. Προδρόμου επανέλαβε πως «η  Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο τόσο γα τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερο συναινετικά τις αποφάσεις».
 
Όσον αφορά την σημερινή από φάση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως «ο Υπουργός θα καλέσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα συνεχιστεί και ο διάλογος με τους οργανωμένους γονείς, και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε τις λύσεις που θα είναι προς όφελος και του σχολείου, δηλαδή των εκπαιδευτικών και των παιδιών, ευρύτερα της κοινωνίας και για την καλύτερη χρήση του δημοσίου χρήματος με αντίκρισμα τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα που χρειάζεται η Κύπρος».

Σε ερώτηση είπε ότι «η Κυβέρνηση επιμένει στον διάλογο. Ο Υπουργός θα απευθύνει μια ύστατη έκκληση, μέσα από ένα τεκμηριωμένο τρόπο για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή, και θέλουμε να ελπίζουμε ότι όπως συμφωνήθηκε στις 27 Ιουλίου, ο διάλογος αυτός θα γίνει εποικοδομητικά. Η Κυβέρνηση έχει προτάσεις και το Υπουργείο έχει αναπτύξει λεπτομερείς θέσεις για όλα τα θέματα. Για να γίνει όμως αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει διάλογος».

Ερωτηθείς αν θα αποσυρθούν κάποιες από τις τέσσερεις προτάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ληφθεί. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις το γνωρίζουν. Λήφθηκε απόφαση στις 27 Ιουλίου για να γίνει διάλογος για εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών.
 
 Η πόρτα’του διαλόγου είναι ανοικτή. Το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσεις, ιδέες, προτάσεις για όλα τα ζητήματα».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε, όπως συμφωνήθηκε στις 27 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να είμαστε όλοι στον διάλογο, δηλαδή οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και οι οργανωμένοι γονείς, τόσο για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί όσο και για αποφάσεις που πρέπει περαιτέρω να ληφθούν».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοικτές και ευελπιστώ ότι θα έχουμε σύντομα συνάντηση και πάλι με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις».
 

Δειτε Επισης

Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες