Ανέλαβε δράση ο Αναστασιάδης για την παιδεία, αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου

Τα βλέμματα, για τον μέλλον της παιδείας, στραμμένα στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:30 το πρωί, στην εξοχική κατοικία του Προέδρου, στο Τρόοδος.

Στη συνάντηση, ο υπουργός θα ενημερώσει περαιτέρω τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις, μετά και την απάντηση που δόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ενώ θα επικεντρωθούν σε πιθανές αποφάσεις που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Κομβική συνάντηση ΠτΔ-Χαμπιαούρη για το μέλλον της Παιδείας
 
Σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του, ο Νίκος Αναστασιάδης,  ερωτηθείς για τις επόμενες του ενέργειες, ανάφερε ότι «έχει κάτι στο μυαλό του», γεγονός που προμηνύει πως η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, θα φέρει  νέα δεδομένα, σε μια προσπάθεια εξιλέωσης της κρίσης που ξέσπασε.

Όπως μας ανέφεραν πηγές, η πιο πιθανή εξέλιξη της σημερινής ημέρας είναι πως ο Πρόεδρος αναμένεται να καλέσει εκ νέου τις εκπαιδευτικές οργώσεις σε διάλογο, έχοντας όμως στο χέρι τους εισηγήσεις επί των μέτρων που λήφθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα που θα λύσει τον γόρδιο δεσμό.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στο REPORTER, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ρίχνει μπαλάκι ευθυνών στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες όπως επανέλαβε, «παρά τις εκκλήσεις του Υπουργείου Παιδείας να επιδώσουν συγκεκριμένες εισηγήσεις όσον αφορά τα μέτρα του Υπουργικού, αρνήθηκαν».

Ερωτηθείς, εάν η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό της που θα βοηθήσει την κατάσταση, ο κ. Προδρόμου είπε, «είμαστε μέσα στο πλάνο. Ο Πρόεδρος είχε καλέσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στο Προεδρικό και συμφωνήθηκε να γίνει διάλογος».

«Τον Πρόεδρο», συνέχισε, «θα το ενημερώσει ο υπουργός από κοντά, γιατί ενημερωμένος επί των θεμάτων υπήρξε από πριν. Η πρόταση του Πρόεδρου είναι η απόφαση του Υπουργικού, αν υπάρχει από πλευράς τους κάποια εισήγηση είναι δεκτή να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου».

Πάντως, από πλευράς τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:To game over προς Χαμπιαούρη και το μπαλάκι στον Πρόεδρο από τους εκπαιδευτικούς

«Εμείς προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 28 Αυγούστου», ανάφερε στον REPORTER ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους.

Όπως δήλωσε, «σε μια πιθανή προσέγγιση, δηλαδή να δοθούν από την Κυβέρνηση οι συντεχνιακές ώρες, είναι κάτι που είναι υποχρέωση  τους. Παρανόμησαν και υπάρχει και η νομική γνωμάτευση που το αποδεικνύει. Αν δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν λύνεται όλο το πρόβλημα».

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος να υπάρξει λύση», συνέχισε, ερωτώμενος «πώς μπορεί να γίνει διάλογος για να υπάρξει στελέχωση λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς; Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ώρες των εκπαιδευτικών, αυτή η απόφαση στο μέλλον θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.Όπως επίσης, εκκρεμεί και το εκπαιδευτικό θέμα του Υπεύθυνου Τμήματος, το οποίο θεωρούμε πως κακώς έχει αποκοπεί και θα έπρεπε στη Δημοτική και στην Προδημοτική να επεκταθεί.
 
Το τι αποφάσεις θα πάρουν δεν το γνωρίζω, το να δοθούν όμως  συγκεκριμένα πράγματα πίσω υποψιαζόμενοι ότι θα υποχωρήσουμε θα γίνουν ως κίνηση εντυπωσιασμού. Κάτι το οποίο δεν θα δεχθούμε».

Δειτε Επισης

Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών