Στέλλουν ξανά επιστολή σε Χαμπιαούρη οι συντεχνίες-Κρίσιμη η αυριανή μέρα

Την ελπίδα εξόδου από το αδιέξοδο που υφίσταται στον τομέα της παιδείας και συγκεκριμένα στον διάλογο των εκπαιδευτικών οργανώσεων και Υπουργείου Παιδείας για τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, έπειτα από την κοινή συνεδρία των τριών συντεχνιών, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ,  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΟΕΔ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης Αρχιεπισκόπου-εκπαιδευτικών

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της κοινής συνεδρίας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ , Φίλιος Φυλακτού είπε πως ««Οι τρεις συντεχνίες έχουμε αποφασίσει να στείλουμε εκ νέου επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας  στη βάση και της επιστολής που έχουμε λάβει. Οι θέσεις μας έχουν ήδη κατατεθεί».

«Εκείνο που έχει σημασία είναι η επιστολή που θα στείλει αύριο το Υπουργείο Παιδείας, την οποία πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή», τόνισε ο κ. Φυλακτού.
 
«Ο χθεσινός διάλογος »,συνέχισε, «φάνηκε πως οδηγείται σε αδιέξοδο, αναμένουμε όπως πως το Υπουργείο με την επιστολή του θα δώσει μια έξοδο».

Ερωτηθείς αν θα έχουν συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι αυτά είναι πράγματα που τα διαβάζουν και αυτοί από τα διάφορα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι «ένα νέο δεδομένο που θα πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι σήμερα που μιλάμε με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και με τα μέτρα και με το νέο σύστημα διορισμών υπάρχουν περίπου 300 εκπαιδευτικοί που δεν επαναδιορίστηκαν».
 
«Είναι ένα δεδομένο που δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψιν. Εν πάση περιπτώσει, όμως, αυτά θεωρούμε ότι σε μια προσέγγιση που θα γίνει και στη βάση της απαντητικής επιστολής που θα έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας , είναι προβλήματα τα οποία πρέπει, οπωσδήποτε να ξεπεραστούν», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν στην επιστολή που θα αποστείλουν θα απαντούν γραπτώς και στα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Φυλακτού είπε ότι οπωσδήποτε θα περιλαμβάνεται και πρόσθεσε ότι και στην πρώτη απάντηση που έχουν στείλει στις 3 Αυγούστου περιλαμβανόταν η θέση τους σε αυτό το ζήτημα.
 
«Απλά θα επαναλάβουμε την επιστολή μας και θα περιμένουμε, όπως είπα, την απάντηση», σημείωσε.
 
Κληθείς να δώσει ένα χαρακτηρισμό στο πόσο απέχει η δική τους τοποθέτηση με αυτή του Υπουργού Παιδείας, ο  Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι με βάση την προχθεσινή συνάντηση που είχαν, υπάρχει μεγάλη απόσταση, «αλλά, νομίζω, εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι τουλάχιστον τη δική μας διάθεση, αυτή η απόσταση επιβάλλεται να σμικρύνει και αναμένουμε ότι και η άλλη πλευρά την ίδια διάθεση θα έχει».
 
Σε ερώτηση αν έχει ο Υπουργός Παιδείας την ίδια διάθεση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι ελπίζουν ότι θα έχει. «Σε διαφορετική περίπτωση, αντιλαμβάνεστε, ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι πολύ σοβαρά», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς αν θα έχουν επαφές με τα κόμματα, ο κ. Φυλακτού είπε ότι ξεκίνησαν ήδη και πρόσθεσε ότι έχουν συναντήσεις.
 
«Νομίζω είναι κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να εξέλθουμε από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η παιδεία και το σχολείο αυτή την στιγμή», ανέφερε.
 
Σε παρατήρηση αν δεν τους φοβίζει το ενδεχόμενο να υπάρξει πολιτικοποίηση του όλου θέματος με την εμπλοκή των κομμάτων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτικοποίηση και πρόσθεσε ότι είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την πολιτεία και ο καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .
 
«Κάτι το οποίο, για να είμαστε ειλικρινείς, πιστεύουμε ότι αν υπάρχει καλή θέση μπορεί να επιτευχθεί», κατέληξε.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις άυριο θα έχουν συναντήσεις με το ΔΗΚΟ στις 10:00 το πρωί και στις 11:30 με το ΑΚΕΛ.

Δειτε Επισης

Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο