Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης Αρχιεπισκόπου-εκπαιδευτικών

Σε πεδίο νέας αντιπαράθεσης στον τομέα της παιδείας εξελίσσεται η πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου προς τον υπουργό παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη με την οποία του προτείνει την κατάργηση πέντε σχολικών εορτών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι ως απάντηση στις παρατηρήσεις πολλών, ότι "πολύς σχολικός χρόνος διατίθεται για θρησκευτικές αργίες", θέτει υπόψη του κ. Χαμπιαούρη τη θέση της Εκκλησίας.
 
"Έχουμε παρατηρήσει ότι ελάχιστοι, μάλλον ουδείς εκπαιδευτικός, αξιοποιεί τις θρησκευτικές αργίες για τον σκοπό για τον οποίο αυτές έχουν θεσπισθεί. Ούτε οι ίδιοι εκκλησιάζονται, ούτε τους μαθητές οδηγούν εις την Εκκλησία κατά τις συγκεκριμένες αυτές ημέρες. Οι ημέρες αυτές χρησιμοποιούνται απλώς ως αργίες", είναι η θέση όπως αναφέρεται στην επιστολή.
 
Γι’ αυτό, συνεχίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, "προτείνουμε, ξεκινώντας από την ημέρα της ονομαστικής μας εορτής, την οποία, σημειώστε, ουδέποτε ζητήσαμε όπως τηρείται ως αργία, την κατάργηση και των εξής θρησκευτικών αργιών: (13ης  Νοεμβρίου) Ονομαστικής Εορτής του Αρχιεπισκόπου, 30ής Ιανουαρίου, 11ης Ιουνίου, Της Αναλήψεως, τοπικής εορτής".
 
Την πρόταση του Αρχιεπισκόπου σχολίασε προσερχόμενος στην κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.
 
 
Όπως είπε ο κ. Σωκράτους η ΟΕΛΜΕΚ θα εξετάσει την πρόταση του Αρχιεπισκόπου όμως εξέφρασε την απορία του γιατί αυτή η επιστολή έρχεται τώρα και δεν είχε έρθει νωρίτερα ενώπιον της επιτροπής παιδείας της Βουλής.
Πρόσθεσε πως τα σχολεία κάνουν εορτές, και τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη με τη συμμετοχή και των μαθητών, ενώ έφερε ως παράδειγμα την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
 
Εξάλλου η βουλευτίνα του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου με ανάρτηση της στο twitter, κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο αντί να προτείνει κατάργηση των πέντε αργιών, να προτείνει κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών.
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας