Μελετούν και… βαθμολογούν τις απαντήσεις του Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα κρίσιμη συνάντηση των τριών συντεχνιών των εκπαιδευτικών, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, προς ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας του διαλόγου που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.  
 
Η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της ΠΟΕΔ  με σκοπό, όπως έχει προαναφερθεί, την αξιολόγηση των προφορικών απαντήσεων που έλαβαν από τον Υπουργό Παιδείας επί των εισηγήσεων τους, όπως αυτές υποβλήθηκαν στο κοινό έγγραφο που κατατέθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
 
Νωρίτερα το πρωί, τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών συντεχνιών συνήλθαν σε ξεχωριστές συνεδρίες.
 
Χθες το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, τα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2018, για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου και το όλο σύστημα των παραχώρησης διδακτικού χρόνου για εκτέλεση άλλων εξωδιδακτικών καθηκόντων.
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σε χθεσινές του δηλώσεις, ανέφερε ότι την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας θα τους στείλει και γραπτώς τις θέσεις του, αλλά προφορικά τους έδωσε ήδη κάποιες πρώτες απαντήσεις, οι οποίες φαίνεται, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, να μην αφήνουν περιθώρια για θετική κατάληξη.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δικές του δηλώσεις του, είπε ότι βλέπει αρκετά δύσκολα τα πράγματα, διότι, όπως ανέφερε, «μετά από τόσες μέρες εντατικού διαλόγου, δεν είχαμε ουσιαστική πρόοδο».
 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε ότι ο διάλογος που ξεκίνησε εδώ και τέσσερις ημέρες είναι φανερό ότι δεν μπορεί να αποδώσει.
 
Εξάλλου, χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η νομική γνωμάτευση που ζήτησε η ΠΟΕΔ από το Δικηγορικό Γραφείο Παναγιώτου & Πελεκάνος και αφορά τις απαλλαγές του διδακτικού χρόνου και των δασκάλων, η οποία αναμένεται να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με όπλο την γνωμάτευση του νομικού τους συμβούλου στο διάλογο οι εκπαιδευτικοί
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία