Διαβίβασαν το αίτημά τους για επείγουσα συνάντηση με Χαμπιαούρη

Να καλέσουν τον Υπουργείο Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη σε επείγουσα συνάντηση αύριο στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ με σκοπό να συζητήσουν τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του διαλόγου στις οποίες τις κάλεσε ο κ. Χαμπιαούρης σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης, αποφάσισαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί οι ηγεσίες των συντεχνιών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.
 
Στη συνάντηση, την οποία ζητούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών, θα παρευρίσκονται όπως αποφάσισαν εκ μέρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της κάθε οργάνωσης, ενώ θα προσκληθεί επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία- όπως σημειώνουν οι συντεχνίες-, έχει την κατά Νόμο ευθύνη για τη στελέχωση των σχολείων.
Το υπόμνημά τους, διά του οποίου διαβιβάζεται στον Υπουργό Παιδείας το αίτημά τους για επείγουσα συνάντηση, δόθηκε από αντιπροσώπους των τριών συντεχνιών  που μετέβησαν στο Υπουργείο Παιδείας, στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Αίγλη Παντελάκη. Το υπόμνημα επέδωσε εκ μέρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. 
Υπενθυμίζεται ότι υπό το πρίσμα των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσαν ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς οι κυβερνητικές προτάσεις που αποσκοπούν στον εξορθολογισμό του τομέα της εκπαίδευσης, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης απέστειλε την περασμένη βδομάδα επιστολή, με την οποία καλούσε τις συντεχνίες σε συνάντηση στις 24 του μήνα.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε την πρόσκληση για διάλογο ο Χαμπιαούρης αλλά δεν την έλαβε η ΠΟΕΔ
 
Την περασμένη Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με τους συνδικαλιστές να διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση που τους απηύθυνε ο αρμόδιος υπουργός για συνάντηση στις 24 του μήνα.  
 

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO