Έστειλε την πρόσκληση για διάλογο ο Χαμπιαούρης αλλά δεν την έλαβε η ΠΟΕΔ

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Υπουργείου Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σημειώθηκε χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιο Φυλακτού να εξαπολύει νέα πυρά κατά του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Ο Υπουργός απέστειλε χθες την προαναγγελθείσα από ημέρες επιστολή-πρόσκληση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες καλεί σε διάλογο για εξορθολογισμό της Παιδείας την ερχόμενη Τρίτη.
 
Στην επιστολή του ο Κώστας Χαμπιαούρης χαρακτηρίζει τον εξορθολογισμό στο δημόσιο σχολείο αναγκαιότητα που όλες οι πλευρές αποδέχονται, ενώ σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συμφωνούν στην ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί γύρω από την παιδεία και την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
«Πέραν των όποιων διαφορών έχουν ανακύψει τις τελευταίες μέρες, μας ενώνει η κοινή μας έγνοια για τα παιδιά μας και για ποιοτική ενίσχυση του εκπαιδευτικού μας συστήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Μάλιστα ο κ. Χαμπιαούρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις του Υπουργικού που έχουν ήδη ληφθεί αν κάτι τέτοιο προκύψει μέσα από το διάλογο «νοούμενου ότι κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει την ομαλή στελέχωση για νη νέα σχολική χρονιά και την απόφαση για εξορθολογισμό».
Καταλήγοντας ο Υπουργός τονίζει πως ο ίδιος είναι βέβαιος πως ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους γονείς, τους μαθητές και το Υπουργείο θα αποβεί προς όφελος του δημόσιους σχολείου.
 
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου που εκδόθηκε χθες το απόγευμα απάντησε με ανάρτηση του στο Facebook ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Καταρχήν σημειώνει πως η ΠΟΕΔ δεν έλαβε την επιστολή-πρόσκληση του υπουργείου ενώ ξεκαθαρίζει πως οι σημερινές κινητοποιήσεις θα διεξαχθούν κανονικά.
 
Εξάλλου όσο αφορά την ουσία του ζητήματος, ο κ. Φυλακτού δεν είδε με καλό μάτι την συγκεκριμένη επιστολή αφού όπως ξεκαθάρισε και χθες το πρώι στη δημοσιογραφική διάσκεψη, αλλά και στην ανάρτηση του οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα είναι έτοιμες να εισέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο μόνο μετά από πλήρη απόσυρση των αποφάσεων του υπουργικού.
 
Ο δεύτερος όρος που θέτει η ΠΟΕΔ για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κώστα Χαμπιαούρη, είναι αυτό να συμβεί στα πλαίσια της ΜΕΠΕΥ (Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας) χωρίς ειλημμένες αποφάσεις.
 
«Οτιδήποτε άλλο είναι κοροϊδία» ξεκαθαρίζει ο κ. Φυλακτού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας