Διαδικτυακός καυγάς Αβέρωφ-ΠΟΕΔ για την εκπαίδευση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για την δημόσια παιδεία στην Κύπρο με φόντο την προσπάθεια της Κυβέρνησης για εξορθολογισμό του Εκπαιδευτικού Συστήματος και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από πλευράς εκπαιδευτικών.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση δόθηκε σήμερα μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και συνδικαλιστικής οργάνωση των δασκάλων ΠΟΕΔ.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του twitterκαι επισυνάπτοντας πίνακα που αφορούν τις αποδώσεις της Κύπρου στον τομέα της εκπαίδευσης ο Αβέρωφ Νεοφύτου έγραψε τα εξής:

«Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση για την Παιδεία μας. Για αυτό το επίπεδο έπρεπε να περιστρεφόταν ο δημόσιος διάλογος. Στους δρόμους έπρεπε να είναι οι οργανωμένοι γονείς, οι μαθητές, ολόκληρη η κοινωνία. Και όχι οι δάσκαλοι για το ωράριο εργασίας των #Cyprus».
 

Άμεση υπήρξε, η αντίδραση της ΠΟΕΔ, με τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης, Χάρη Χαραλάμπους, να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσβάλει τους εκπαιδευτικούς.
 

Τον χορό της αντιπαράθεσης έσυρε σήμερα και το ΑΚΕΛ δια γραπτής δήλωσης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Λουκαΐδη.

Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Λουκαΐδης αναφέρει τα εξής:
 
«Οι μονομερείς, χωρίς διάλογο αποφάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση μιας νέας κρίσης, αυτή τη φορά στο χώρο της παιδείας. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προεκλογικά και μετεκλογικά να ακολουθεί πρακτικές συλλογικότητας και συναίνεσης. Στην πράξη συνεχίζει από εκεί που έμεινε. Αυταρχισμός, ετσιθελισμός, αλαζονεία και εκβιαστικές μεθοδεύσεις.

Οι ιδεοληψίες και οι σκοπιμότητες τους σε βάρος κάθε τι που ανήκει στο δημόσιο και την κοινωνία, με στόχο την εξυπηρέτηση των ελάχιστων προνομιούχων, αποτελεί τον κοινό παρονομαστή των ενεργειών τους.

Αν οι κυβερνώντες δεν αναθεωρήσουν την απαράδεχτη πολιτική συμπεριφορά και νοοτροπία τους, θα φέρουν ακεραία την ευθύνη για την όποια κοινωνική αναταραχή και όξυνση, αφού πολύ πιο δύσκολα πλέον θα μπορούν να αποπροσανατολίζουν και να επιβάλουν τις κοινωνικά επιζήμιες πολιτικές τους. Η πρωτοφανής σε μαζικότητα και δυναμισμό κινητοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών και μάλιστα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, είναι αρκούντως ενδεικτική».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat