Στον… βατήρα ΠΟΕΔ και γυμναστές για το μάθημα της φυσικής αγωγής  στα δημοτικά

Επανήλθε εκ νέου στο προσκήνιο η συζήτηση για τη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, μετά το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό την ώρα του μαθήματος της Γυμναστικής.
 
Από τη μια η ΠΟΕΔ επιμένει στην πάγια θέση της πως το μάθημα θα πρέπει να συνεχίσει να διδάσκεται από τους δασκάλους ενώ το αίτημα των γυμναστών για προσλήψεις και στη δημοτική εκπαίδευση, με το επιχείρημα πως οι δάσκαλοι δεν είναι εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο, ξαναήρθε στο προσκήνιο. Τις θέσεις του για το ζήτημα έθεσαν στην εκπομπή Ατζέντα στο ραδιόφωνο του Active 107,4 & 102,5.
 
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πετρίδης Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής χαρακτήρισε το μάθημα εξειδικευμένο και επανέλαβε τη θέση του συνδέσμου του πως θα πρέπει να εκτελείται από γυμναστές.
 
«Δεν λέμε ότι με αυτό δεν θα γίνονται ατυχήματα. Η διαφορά αυτού που λέμε εμείς είναι  ότι ένας εξειδικευμένος περιορίζει ελαχιστοποιεί και μπορεί να ελέγξει την πιθανότητα ενός ατυχήματος» σημείωσε.
 
Ο κύριος Πετρίδης επεσήμανε πως με τη διδασκαλία του μαθήματος από γυμναστές, δεν θα υπάρξει επιπλέον οικονομικό κόστος. «Το εμπόδιο είναι στο συνδικαλιστικό τομέα, ήμασταν εμείς οι γυμναστές που διεκδικούσαμε να κάνουμε το μάθημα και από την άλλη ήταν η στείρα αρνητική στάση της ΠΟΕΔ. Εμείς καλούμε τον Υπουργό και το υπουργικό συμβούλιο να πάρουν θέση. Όταν μιλώ για στείρα πολιτική από την ΠΟΕΔ εννοώ τα προηγούμενα συμβούλια της οργανώσεις» είπε ο κύριος Πετρίδης.
 
Από την πλευρά του ο Φίλιος Φυλακτού σημείωσε πως «εκμεταλλευόμαστε ένα ατυχέστατο περιστατικό την ίδια ώρα που διεξάγεται μια πειθαρχική έρευνα για το ζήτημα. Βγαίνουμε και λέμε αυτά τα πράγματα αφήνοντας να νοηθεί πως το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός ήταν αποτέλεσμα της στάσης του δασκάλου στο σχολείο».
 
Απευθυνόμενος προς τον κύριος Πετρίδη, ο Φίλιος Φυλακτού είπε πως «είναι φυσιολογικό και θεμιτό να έχετε τις απόψεις που έχετε, όμως με ξενίζει η στάση που έχετε κατά της ΠΟΕΔ. Η ουσία είναι η παράκληση που κάνω να απευθύνεται το συγκεκριμένο ερώτημα στον Υπουργό Παιδείας. Εκείνο που έχει σήμερα ενδιαφέρον να ακούσουμε είναι τη δική του θέση».
 
Υπενθυμίζεται πως το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή πριν δύο χρόνια χωρίς όμως να υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα.
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών