Το Ακρωτήρι στο επίκεντρο - Κανένας λόγος ανησυχίας για την Κύπρο (pics-video)

Με χτυπήματα ᾽᾽μια και έξω᾽᾽ οι δυτικοί σύμμαχοι, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία ολοκλήρωσαν τους βομβαρδισμούς της Συρίας. 

Οι πάνω από 100 πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν και με πολλούς από αυτούς να αναχαιτίζονται από τις συριακές δυνάμεις, έπληξαν στόχους που κυρίως υπήρχαν πληροφορίες πως γινόταν παραγωγή ή αποθήκευσή χημικών όπλων της Κυβέρνησης Άσσαντ. 

Από την Κύπρο δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου Tornado που απογειώθηκαν περίπου στις 3 το πρωί ώρα Κύπρου από τη βάση Ακρωτηρίου έπληξαν με πυραύλους Storm Shadow εγκατάσταση που συνδέεται με χημικά όπλα 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Χομς.

Τα τέσσερα Tornado επέστρεψαν ασφαλή στο Ακρωτήρι. Το Υπουργείο Άμυνας κήρυξε την επιχείρηση "επιτυχημένη".

Ανταποκριτές Βρετανικών ΜΜΕ βρέθηκαν από τα ξημερώματα στην είσοδο της αεροπορικής βάσης στο Ακρωτήρι και με ζωντανές συνδέσεις κάλυψαν τις επιχειρήσεις. 

Πάντως παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν δημοσιεύματα στον ξένο τύπο που έθεταν το Ακρωτήρι ως ένα από τους πιθανούς στόχους σε περίπτωση αντεπίθεσεις των συριακών και των ρωσικών δυνάμενω αυτό θεωρείται πολύ απομακρυσμένο εώς απίθανο. Κι αυτό διότι στους βομβαρδισμούς δεν υπήρξάν στόχοι που να συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα κάτι που αποκλείει το ενδεχόμενο ρωσικής απάντησης, γεγονός που ενισχύεται και από τις δηλώσεις τόσο του Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και των άλλων Ρώσων αξιωματούχων. 

Η κατάσταση θα ήταν κατά πολύ χειρότερη αν τα χτυπήματα ήταν περισσότερα και μεγαλύτερης διάρκειας με συνεχείς επιθέσεις των Βρετανών από τη Βάση Ακρωτηρίου και δη, σε στόχους ρωσικού ενδιαφέροντος Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια του Ακρωτηρίου αλλά και του νησιού γενικότερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αυτό εξάλλου υπογράμμισε και σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου που σημείωσε πως η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεσήμανε, παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση, ωστόσο η Κύπρος δεν έτυχε οποιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης. Για την επιχείρηση αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος ούτε έχει επηρεαστεί το F.I.R. ή αεροδιάδρομοι του.

Ελπίζουμε ότι στη συνέχεια θα καταστεί δυνατό να αποφευχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι πηγές κινδύνων σε αυτή τη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου. 

Την ίδια ώρα ο Εκπρόσωπος τύπου της Hermes με ανάρτηση του στο twitter υπογράμμισε πως δεν έχει επηρεαστεί σε καμία περίπτωση το πτητικό πρόγραμμα από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. 

Αυτή την ώρα η κατάσταση στο FIR Λευκωσίας έχει εξομαλυνθεί πλήρως και πραγματοποιούνται όλες οι πτήσεις με ασφάλεια. 

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία