Ο διαδραστικός χάρτης των βομβαρδισμών - Πού και τι χτύπησαν οι σύμμαχοι (pics-video)

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται λέει η παροιμία και αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση των βομβαρδισμών της Συρίας.
 
Η χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου τα τελευταία 8 χρόνια περίπου δέχθηκε χθες το βράδυ ένα κύμα βομβαρδισμών από αμερικάνικα, βρετανικά και γαλλικά αεροσκάφη.
 
Το επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανέθεσε την αποστολή των βομβαρδισμών σε καταδιωκτικά Rafale, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απο το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.
Το Λονδίνο χρησιμοποίησε τέσσερα καταδικωκτικά αεροπλάνα Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) εξοπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ. Σύμφωνα με το Fox News, χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1.
 
Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν πως έπληξαν ένα στρατιωτικό συγκρότημα --μια παλιά βάση πυραύλων-- σε απόσταση 24 χλμ. δυτικά της Χομς, «όπου το καθεστώς φέρεται ότι διατηρεί χημικά όπλα».
 
Που χτύπησαν
 
  • Πατήστε πάνω στον χάρτη για να δείτε τις περιοχές που βομβαρδίστηκαν. 
Σύμφωνα με τον στρατηγό Τζο Ντάνφορντ, αρχηγό του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι δυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τρεις στόχους που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, ο ένας κοντά στη Δαμασκό και οι δύο άλλοι στην περιοχή της Χομς, στο κέντρο της Συρίας.
 
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, στόχοι έγιναν κέντρα επιστημονικής έρευνας, «στρατιωτικές βάσεις» και οι εγκαταστάσεις της Προεδρικής φρουράς στη Δαμασκό και τα περίχωρά της.
 
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε «πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες ένα «κέντρο ερευνών» στη συνοικία Μπαρζέχ, στη βορειοανατολική Δαμασκό, αποτέλεσε στόχο.


 

Δειτε Επισης

Έφηβος παραλίγο να χάσει τη ζωή του μετά από ατύχημα που είχε με τον φορτιστή τηλεφώνου
Τεχεράνη: Aναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι
Εντατικές οι επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα–Στους 31 οι νεκροί σε σπίτι στη Νουσεϊράτ
Νέα προειδοποίηση των Ηνωμένων Εθνών για τη Γάζα-«Η καθυστέρηση στη βοήθεια απειλεί με λιμό»
Δύο νεκροί από σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με μηχανοκίνητο σκάφος στον Δούναβη
Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας
Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε ποδήλατα στο Λονδίνο-Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη στη Λωρίδα της Γάζας
Σεφ, διατροφολόγοι και γκουρμέ γεύματα στις σκανδιναβικές φυλακές(PICS)
ΒΙΝΤΕΟ: Μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό της Πορτογαλίας