Μιλτ. Νεοφύτου:  H Ομόνοια λειτουργεί ως μασονική οργάνωση – Ποιοι την διοικούν

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η δίκη αναφορικά με την αγωγή που κατέθεσε ο γνωστός εργολήπτης Μιλτιάδης Νεοφύτου εναντίον του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στην μαρτυρία του ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι η Ομόνοια λειτουργεί όπως ένας μασονικός οργανισμός και τρία πρόσωπα τα οποία κατονόμασε κάνουν ότι θέλουν και δεν παρουσιάζουν τα πραγματικά στοιχεία στις Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου.

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Νεοφύτου τα πρόσωπα που ελέγχουν την Ομόνοια είναι ο Νικ Νικολάου, ο κ. Πολυδεύκης και η Πόλα Κυπριανού. Ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε πως ενώ έλαβε αποζημιώσεις από εταιρίες που ελέγχονται από το ΑΚΕΛ, ύψους 5,9 εκ. ευρώ ωστόσο στη Γενική Συνέλευση λέχθηκε πως ο ίδιος χάρισε αυτά τα χρήματα.

Πήρε το δάνειο και έκανε πίσω 

Ο κύριος Νεοφύτου προχώρησε και σε μία άλλη καταγγελία εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια αφού όπως υποστήριξε ο τέως Πρόεδρος έταξε της άδεια για δημιουργία καζίνο στην RCB Bank με στόχο να εξασφαλίσει δάνειο για λογαριασμό της Ομόνοιας ύψους 2 εκ.

Μάλιστα, πάντα με τα όσα ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο κ. Νεοφύτου για τον σκοπό αυτό έφτασαν στην Κύπρο Ρώσοι επιχειρηματίες και ομογενείς από τις ΗΠΑ, που είδαν τον  χώρο δίπλα από το Hilton και ενθουσιάστηκαν.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου όταν η Ομόνοια εξασφάλισε το δάνειο, ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε πίσω με αποτέλεσμα οι Ρώσοι και ο ομογενής να τα έχουν μαζί του.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε ολόκληρη την 28σελιδη δήλωση του κ. Νεοφύτου

 
Μάλιστα ο Μιλτιάδης Νεοφύτου κατήγγειλε πως η εταιρία του έλαβε χρήματα για λογαριασμό της εταιρίας του αναφορικά με τις οικοδομικές εργασίες στις οικίες του τέως Προέδρου σε Μακεδονίτισσα και Κελλάκι σε τρεις δόσεις δύο εκ των οποίων με προχρονολογημένες επιταγές.
Η πρώτη δόση δόθηκε σε μετρητά και ανερχόταν σε 100 χιλιάδες ευρώ. Στη δεύτερη δόση σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, μετά το κούρεμα η Πόλα Κυπριανίδου έδωσε εντολή όπως αλλαχθεί η ημερομηνία έκδοσης της επιταγής. Συγκεκριμένα η κ. Κυπριανίδου ζήτησε η επιταγή να φαίνεται πως εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2013 δηλαδή λίγους μήνες πριν το κούρεμα και όχι τον Απρίλιο.
 
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια