Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στο Λίβανο-Μεταβαίνει στη Βηρυτό ο Σαρλ Μισέλ

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ανήλθε σε 154, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων NNA, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει η Βηρυτός, ξεχείλισε η οργή-Στους 149 οι νεκροί

Ο υπουργός Χαμάντ Χάσαν είπε πως ένας στους πέντε από τους περίπου 5.000 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, χρειάστηκε νοσηλεία και πως 120 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το NNA.

Μεταβαίνει στη Βηρυτό ο Σαρλ Μισέλ
Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μεταβαίνει αύριο στη Βηρυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτησή του στο τουίτερ.
 
Ο Σαρλ Μισέλ σημειώνει ότι «ταξιδεύω αύριο στη Βηρυτό για να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τον λαό του Λιβάνου».
 
Ο κ. Μισέλ συμπληρώνει ότι «είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι, είμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που έχουν πληγεί και θα παρέχουμε βοήθεια» ενώ επισημαίνει ότι θα έχει συναντήσεις «με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπί Μπέρι και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Χασάν Ντιάμπ»

Στο σημείο μηδέν της έκρηξης η κυπριακή αποστολή
Την ίδια ώρα, από τις 7 σήμερα το πρωί, άρχισαν να επιχειρούν στο σημείο μηδέν της έκρηξης, οι ομάδες της ΕΜΑΚ και της ΜΜΑΔ σε συνεργασία με την ομάδα του Κατάρ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε ότι η κυπριακή αποστολή έπιασε ένα τομέα ευθύνης, ο οποίος είναι στο σημείο μηδέν της έκρηξης και άρχισε να επιχειρεί από τις 7 σήμερα το πρωί μαζί με την ομάδα του Κατάρ.
 
Όπως ανέφερε, η ομάδα του Κατάρ έχει διασωστική εξάρτηση, δεν έχει όμως τους ανιχνευτικούς σκύλους.
 
Οι ομάδες της ΕΜΑΚ και της ΜΜΑΔ, συνέχισε, θα κάνουν ανίχνευση εναλλάξ, διότι έχει τεχνική που ακολουθείται με τους ανιχνευτικούς σκύλους, και αν η ομάδα των ανιχνευτικών σκύλων, εντοπίζει κάτι, έρχεται η Ομάδα του Κατάρ για να προχωρήσει με εισχώρηση στα συντρίμμια και ανάσυρση αν υπάρξει οτιδήποτε.
 
Κληθείς να περιγράψει την κατάσταση στο σημείο μηδέν, όπως του το περιέγραψε η αποστολή, ο κ. Κεττής είπε ότι η κατάσταση εκεί που επιχειρούν είναι πολύ άσχημη.
 
«Υπάρχει μια άμορφη μάζα σιδερικών. Δεν φαντάζεσαι πόσο άσχημη είναι η κατάσταση εκεί. Δηλαδή ουσιαστικά είναι τεράστιες άμορφες μάζες σιδερικών και πιο λίγος όγκος μπετόν», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αν υπάρχει ελπίδα να βρεθούν επιζώντες στο σημείο μηδέν, ο κ. Κεττής είπε ότι σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα.
 
«Και χθες βρήκαν ένα μωρό. Δεν ξέρεις κάποτε. Η πιθανότητα να υπάρχει κάποιος επιζών είναι πάντοτε εκεί», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν