Βρέφος που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό υπέκυψε στις ΗΠΑ

Μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους πέθανε στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Η ασθένεια φέρεται ως τώρα να μην εκδηλώνεται σε βαριά μορφή στα παιδιά και τα πολύ νεαρά θύματά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.

«Έχω πολύ λυπηρές πληροφορίες να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας (...) κι ενός πολύ μικρού παιδιού», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζέι Ρόμπερτ («Τζέι Μπι») Πρίτσκερ, ο κυβερνήτης του Ιλινόι.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χωνέψουμε αυτή την είδηση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παιδί», πρόσθεσε.

Το πολιτειακό υπουργείο Υγείας του Ιλινόι διευκρίνισε αργότερα πως το παιδί ήταν μικρότερο από ενός έτους, χωρίς να εξηγήσει αν είχε υποκείμενες παθήσεις.

Αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ έγιναν η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στον πλανήτη. Ο ιός έχει μολύνει σχεδόν 120.000 ανθρώπους και σχεδόν 2.000 έχουν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Έντεκα κιλά ναρκωτικών σε μπουρνούζι, καπελάκια basseball και σακάκι εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία, μετρούν τις πληγές τους Αττική και Εύβοια
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Τσακίζει κόκκαλα πατέρας δύο ανήλικων που έχασε το σπίτι του στη φονική πυρκαγιά-«Δεν επιάμεντε ούτε ρούχο»
Κατέληξε 63χρονος επτά μήνες μετά από τροχαίο-Είχε παρασυρθεί από φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»
Υποχωρεί ο καύσωνας, αυξάνεται η υγρασία-Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες από βδομάδας