Στα χνάρια του Μπέργκαμο και της Ουχάν η Νέα Υόρκη

Το εφιαλτικό σενάριο που είχαν διατυπώσει επιδημιολόγοι και λοιμοξιολόγοι για τις ΗΠΑ δυστυχώς επιβεβαιώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά την εκτίμηση του Ντόναλντ Τραμπ πως μέχρι το Πάσχα των καθολικών (σε δύο εβδομάδες) όλα θα έχουν τελειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Τα νούμερα λες και απαντούν στον Αμερικανό πρόεδρο διαψεύδοντας τον μέχρι κεραίας προκαλώντας δημόσιες αντιδράσεις από αξιωματούχους και επωνύμους κυρίως από τη Νέα Υόρκη αλλά και άλλες Πολιτείες που έχουν μπει στη δίνη του κορωνοϊού.

Τα στοιχεία που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα για τον απολογισμό της 28ης Μαρτίου φέρνουν τις ΗΠΑ μακράν στην πρώτη θέση των κρουσμάτων από όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη με 120.000 συνολικά κρούσματα. Τα στοιχεία αντλήθηκαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου τοπική ώρα (μεσάνυχτα Κυριακής ώρα Ελλάδας).

2.000 νεκροί και παγκόσμιο ρεκόρ

Τα κρούσματα συνολικά στις ΗΠΑ είναι 120.204, ενώ μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκε... παγκόσμιο ρεκόρ με 16.078 κρούσματα. Συνολικά οι νεκροί στις ΗΠΑ έπιασαν τις 2.000 και οι νεκροί του τελευταίου 24ωρου είναι 304. Το εντυπωσιακό είναι πως το 43% των κρουσμάτων σε όλες τις ΗΠΑ το καταγράφει η Νέα Υόρκη. Εχει συνολικά 52.318 κρούσματα, δηλαδή, περισσότερα από τη Γαλλία και το Ιράν και λίγο λιγότερα από την Γερμανία. Το «ευχάριστο» (αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι) είναι πως σε σχέση με τα κρούσματα έχουν καταγραφεί συνολικά 782 θανάτοι που ωστόσο είναι διπλάσιοι από τη Γερμανία. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 122 νέους θανάτους στη Νέα Υόρκη.

Όπως Μπέργκαμο και Γουχάν

Δεν θα ήταν υπερβολή να παρομοιαστεί η Νέα Υόρκη με το Μπέργκαμο της Ιταλίας και τη Γουχάν της Κίνας όπου ο κορονοϊός χτύπησε ανελέητα και έστειλε στο θάνατο χιλιάδες πολίτες. Η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου είναι 8 βαθμοί Κελσίου. Με διαφορά πίσω από τη Νέα Υόρκη και στη 2η θέση ακολουθεί η Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ με συνολικά 11.124 κρούσματα και 140 συνολικούς θανάτους. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 2.299 κρούσματα και 32 νέους θανάτους σημειώνοντας αύξηση 40%. Η θερμοκρασία στο Νιού Τζέρσεϊ στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου είναι 19 βαθμοί Κελσίου.

Τη μοιραία τριάδα συμπληρώνει η Καλιφόρνια με 4.980 συνολικά κρούσματα και 104 συνολικούς θανάτους. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 189 κρούσματα και 10 θανάτους. Η θερμοκρασία στο Νιού Τζέρσεϊ στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου είναι 7 βαθμοί Κελσίου.

Πηγή:Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου