Θρίλερ το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής-Σε τεντωμένο σχοινί τα μέτρα

Μυρίζουν μέρες του 2013 στην Βουλή, η ολομέλεια της οποίας συνέρχεται εκτάκτως το απόγευμα, εν μέσω διαφωνιών, για τα δύο νομοσχέδια που αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων στήριξης της οικονομίας και ανάκαμψης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
 
Η συνεδρία ήταν καθορισμένη για τις έντεκα το πρωί, ωστόσο κατά την πολύωρη χθεσινοβραδινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης αναδύθηκαν σοβαρές διαφωνίες, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε διαβούλευση.  Στη συνεδρία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.
 
Η μετάθεση της συνεδρίας αποφασίστηκε καθώς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, λόγω διαφωνιών θέλουν η Ολομέλεια της Βουλής να συνέλθει στην πληρέστερη δυνατή σύνθεση. Προκειμένου, μάλιστα να τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας και υγείας αποφασίστηκε οι Βουλευτές θα εισέρχονται κατά 19 στην αίθουσα για να ψηφίσουν.
 
Μοναδικό κόμμα που τάχθηκε ανοικτά υπέρ των δύο νομοσχεδίων είναι ο ΔΗΣΥ. ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και η Άννα Θεολόγου τάχθηκαν ανοικτά εναντίον και θα τα καταψηφίσουν.  ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι θα ενημερώσουν αύριο τον Πρόεδρο της Βουλής για τη θέση τους, καθώς αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνουν τοποθετήσεις στην Ολομέλεια.
 
Στη συνεδρία της Επιτροπής συμμετείχαν και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, οι οποίοι χθες με επιστολές τους κάλεσαν προειδοποίησαν ότι τυχόν τροποποιήσεις των νομοσχεδίων εμπερικλείουν σοβαρούς κινδύνους διασάλευσης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
 
Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε όπως ψηφιστούν ως κατατέθηκαν και τα δύο νομοσχέδια, δηλαδή το νομοσχέδιο για την αναστολή της καταβολής δόσεων και αυτό που αφορά τις κυβερνητικές εγγυήσεις 2 δις ευρώ προς τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα, αναφέροντας ότι και τα δύο ετοιμάστηκαν και κατατέθηκαν στη Βουλή μετά από διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ως απαραίτητα έκτακτα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
 
Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες της ΕΔΕΚ
Στη διάρκεια της συνεδρίας η ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα κατέθεσαν διάφορες τροπολογίες. Η τροπολογία της ΕΔΕΚ αφορούσε στο νομοσχέδιο για την αναστολή της καταβολής δόσεων και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα, η τροπολογία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Οικονομικών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση  της ΕΔΕΚ η τροπολογία προνοούσε την αναστολή των οφειλών, γενικώς, πλην συγκεκριμένων, όπως οι μισθοί, οι διατροφές κ.ο.κ.  Προέβλεπε επίσης αναστολή υποχρέωσης εξόφλησης ή καταβολής δόσης και ότι κατά τη διάρκεια της 9μηνης αναστολής το οποιοδήποτε χρέος ή οφειλή δεν θα επιβαρύνεται με τόκους ή με επιβαρύνσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία