Κωνσταντινούπολη: Νικητής ο Ιμάμογλου-Πανηγυρισμοί στην αντιπολίτευση

Έκλεισαν στις 5:00 το απόγευμα οι κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Η πόλη χωρίζεται σε 39 περιφέρειες και συνολικά στήθηκαν 31,342 κάλπες. 
 
Η μάχη δόθηκε μεταξύ του Μπιναλί Γιλντιρίμ, εκλεκτού του Ταγίπ Ερντογάν, και του Εκρέμ Ιμάμογλου της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε αναδειχθεί δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, που ακυρώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες. 
 
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου επικράτησε με 54%, έναντι 45% του Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 
Ο υποψήφιος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης συνεχάρη τον για δεύτερη φορά νικητή των εκλογών Εκρέμ Ιμάμογλου εκφράζοντας την ευχή ότι θα υπηρετήσει την πόλη. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι η «τουρκική δημοκρατία λειτουργεί στην εντέλεια».

«Η εκλογή αυτή σημαίνει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα. Σηματοδοτεί μία νέα αρχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μόλις ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα. Κάλεσε τον Ερντογάν «να εργασθούν μαζί για να υπηρετήσουν» την Κωνσταντινούπολη». «Κ. πρόεδρε, είμαι έτοιμος να συνεργασθώ αρμονικά μαζί σας», είπε.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, έξω από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν εδώ και ώρα οι πανηγυρισμοί.

H μετάδοση αποτελεσμάτων απαγορευόταν από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ροή στα τουρκικά ΜΜΕ και οι σχετικοί πίνακες που ετοίμασαν να εμφανίζονται άδειοι. Η απαγόρευση ήρθη δύο ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών ξεκίνησαν να ανακοινώνονται αποτελέσματα, αν και οι ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδονταν από το πρακτορείο ΑΝΚΑ έδειχναν τον Εκρέμ Ιμάμογλου να προηγείται. 

Οι εκλογές θεωρούνταν τεστ για τον Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της συμβολικής και οικονομικής σημασίας που έχει η Κωνσταντινούπολη αλλά και λόγω της προσωπικής του εμπλοκής. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Στο παρά πέντε εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή-Κοντά σε συμφωνία η Χαμάς, επιφυλάξεις από το Ισραήλ
Η αντίδραση της Ιαπωνίας στις δηλώσεις Μπάιντεν-«Λυπηρό ότι χαρακτήρισε τη χώρα «ξενόφοβη»
Έβαλε στη λίστα καταζητούμενων τον Ζελένσκι η Ρωσία
Επανεξελέγη ο Σαντίκ Καν δήμαρχος Λονδίνου
Εξέφρασε ανησυχίες η Ρωσία-«Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας»
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής του Αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα
Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταρρίφθηκαν στο Βιετνάμ τον Απρίλιο
Ομάδες ενόπλων έκλεψαν πολλά εκατομμύρια από χρηματοκιβώτια τραπεζών στη Γάζα
Δεκατρείς νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Αϊτή
Τραγωδία για τον Τζούροβιτς-Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό