Μποζντάγ: Άδικη η ΕΕ απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Δεν είναι η Τουρκία που απομακρύνθηκε από την ΕΕ αλλά είναι η ΕΕ που δεν συμπεριφέρεται αμερόληπτα και δίκαια στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ προσθέτοντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει στόχο της την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ. 

Σε δηλώσεις του έπειτα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν ήταν αντικειμενική έναντι της Τουρκίας. “Η FETO (κίνημα Γκιουλέν) είναι μια οργάνωση τρομοκρατική. Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας”, ανέφερε. Όπως είπε “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να το αποδεχτεί αυτό, αν δεν το αποδεχτεί δεν αλλάζει τίποτα. Εντός της έκθεσης υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία  αλλά αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τις αδικίες εναντίον της Τουρκίας”. “Έχουμε χορτάσει από λόγια ωραία, εμείς περιμένουμε πράξεις”, ανέφερε.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η πλήρης ένταξη στην ΕΕ είναι ένας στόχος που δεν έχει αλλάξει , ωστόσο δυστυχώς παρόλο που χώρες που ήταν πίσω από την Τουρκία τις έκαναν πλήρη μέλη της ΕΕ, αντιστέκονται επίμονα να κάνουν θετικά βήματα για την Τουρκία.
“Εδώ δεν είναι η Τουρκία που απομακρύνεται από την ΕΕ, είναι η ΕΕ δυστυχώς που δεν συμπεριφέρεται αμερόληπτα απέναντι στη ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δεν συμπεριφέρεται ισότιμα και δίκαια. Εμείς παρόλα αυτά δεν εγκαταλείψαμε τον στόχο της ΕΕ και δεν έχουμε πρόθεση να τον εγκαταλείψουμε ούτε από δω και πέρα. Εάν αυτοί τον εγκαταλείπουν τότε ας βγουν και να που εμείς αλλάξαμε άποψη”, ανέφερε.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Βραζιλία-Έφτασαν τους 29 και άλλοι 60 αγνοούνται
«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν