Έφηβοι χάκερ που «χτύπησαν,» καταδικάστηκαν και μετά… προσλήφθηκαν

Σαν παιδιά ή έφηβοι, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούσαν να καταλάβουν τον κόσμο που τους περιτριγυρίζει. Την ίδια ώρα κάποια παιδιά εξερευνούν την «μαύρη» πλευρά του διαδικτύου αφού πρώτα έχουν αντιληφθεί καλύτερα από τον καθένα πως λειτουργεί.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με το δίκτυο της Cablenet που για έξι μέρες φέρεται να βρισκόταν στις ορέξεις ενός νεαρού, μαζέψαμε τις περιπτώσεις χάκερ κάτω τον 20 ετών που κατάφεραν πράγματα και θαύματα και τελικά πέρασαν στην άλλη όχθη του ποταμού… Από την παρανομία στη νομιμότητα και τους παχυλούς λογαριασμούς.

James Kosta: Ο 13χρονος που χάκαρε τα πάντα

Ίσως είναι ο πιο διάσημος χάκερ κάτω των 20. Έχοντας δύσκολα παιδικά χρόνια επικεντρώθηκε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και κατάφερε να γίνει μέλος μιας ομάδας χάκερ που μεταξύ άλλων άλωσαν τους υπολογιστές μεγάλων επιχειρήσεων και του στρατού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τραπεζών, της εταιρίας General Electric και της IBM.

Στα 14 καταδικάστηκε για 45 κατηγορίες με 45 χρόνια φυλάκιση, ένα για κάθε κατηγορία. Στα 18 εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό ως αναλυτής πληροφοριών. Στα 20 του προσλήφθηκε από την CIA. Στα 24 του χρόνια πώλησε την πρώτη του εταιρία dotcom για πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Michael Demon Calce: O 15χρονος mafia boy

Ο Michael Demon Calce είναι γνωστός ως Mafia Boy συνελήφθη το 2000 για επιθέσεις DDoS επιθέσεις εναντίων γνωστών ιστοσελίδων όπως το ebay, το CNN, η Amazon, η DELL και η Yahoo μέσα σε μια εβδομάδα.

Μάλιστα εκείνη την εποχή η Yahoo, πριν την εμφάνιση της google ήταν η κορυφαία μηχανή αναζήτησης και η επίθεση του 15χρονου την ανάγκασε να μείνει εκτός λειτουργιάς για περίπου μια ώρα. Τον Σεπτέμβριο του 2001 το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης και πρόστιμο.

Το 2005 ο Demon έγραψε ένα σύγγραμμα για την ασφάλεια των υπολογιστών που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Το 2008 έγραψε βιβλίο με τίτλο «Mafiaboy: Πως χάκαρα το ίντερνετ και γιατί είναι ακόμα διάτρητο». Σήμερα ο Demon εργάζεται ως «white hacker» s σε μεγάλες εταιρίες.

Nicholas Allegra: Ο σούπερ χάκερ της apple και της Google

Είναι ίσως ο πιο ταλαντούχος χάκερ, αφού κατάφερε στα 19 του να είναι περιζήτητος στις δύο μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου.

Ο Nicholas Allegra -επίσης γνωστός με το ψευδώνυμο «Comex»- ο οποίος αφού έφτιαξε το «JailbreakMe», ένα λογισμικό για σπάσιμο των iPhones, προσλήφθηκε από την Apple.

Το καλοκαίρι του 2011 που κυκλοφόρησε το JailbreakMe, περισσότεροι από 2 εκατ. κάτοχοι iPhone -μέσα σε ένα μήνα- το χρησιμοποίησαν για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε εφαρμογές, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς του ΙOS της Apple.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς ένας φοιτητής του Brown University κατάφερε να σπάσει το πιο καλά ασφαλισμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Ο Allegra "είναι από το μέλλον" σχολίασε ο συνεργάτης του και επίσης χάκερ, Dino Dai Zovi.

Πρόσφατα ο Allegra αποχώρησε από την Apple και εντάχθηκε στο δυναμικό της Google. Εξηγώντας γιατί αποχώρησε από την Apple, είπε ότι αμέλησε να απαντήσει σε ένα email της εταιρείας για ανανέωση του συμβολαίου του, με αποτέλεσμα να του δείξουν την πόρτα της εξόδου. Ίσως αυτό βέβαια να έγινε για το καλό της Google, που όπως φαίνεται δεν έχασε ευκαιρία.

Ένας 16χρονος Έλληνας χάκερ προσλήφθηκε στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Πριν τέσσερα χρόνια οι άνδρες του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Αθήνα αναζητούσαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη που είχε εξαπολύσει εξεζητημένη και πολύπλοκη κυβερνοεπίθεση σε ιστοσελίδα του Δημοσίου.

Ακολουθώντας και αναλύοντας τα ψηφιακά αποτυπώματα, έφθασαν έξω από την πόρτα ενός σπιτιού στην Αθήνα. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης, ο «φόβος και τρόμος» του Ιντερνετ, ήταν ένα 15χρονο αγόρι που από το εφηβικό του δωμάτιο «κατέβαζε» διακόπτες σε μεγάλους οργανισμούς.

Ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την κυβερνοεπίθεση. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μείνει μακριά από… πληκτρολόγια.

Για αρκετούς μήνες ο νεαρός μοιράστηκε τις πολύτιμες γνώσεις του με τους «συναδέλφους» του στην Αστυνομία.

Αμοιβή $10.000 σε 10χρονο από το Facebook για την ανακάλυψη bug στο Instagram

Ένα δεκάχρονο αγοράκι έγινε το νεότερο άτομο που έλαβε αμοιβή από το Facebook, μετά την ανακάλυψη ενός bug στην πλατφόρμα του Instagram.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, ο μαθητής δημοτικού έλαβε το ποσό των 10.000 δολαρίων, αφού ενημέρωσε το facebook για ένα «ελάττωμα» εξαιτίας του οποίου υπήρχε περίπτωση να διαγραφούν σχόλια χρηστών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ανήλικος... χάκερ στη φινλανδική εφημερίδα Iltalehti είχε τη δυνατότητα να διαγράψει σχόλια οποιουδήποτε, ακόμα και celebrities όπως για παράδειγμα του Τζάστιν Μπίμπερ.

Γνωστός απλά ως «Γιάνι», ο γεννημένος στο Ελσίνκι μαθητής δεν έχει... τρελά σχέδια τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επόμενες αγορές του, παρότι... λεφτά υπάρχουν.

Εκτός αυτού, ο μικρός χάκερ είχε και επίσημη πρόσκληση από τους Anonymous, να συμμετάσχει στην ομάδα τους. Όπως αναφέρουν σε tweet, οι δυνατότητές του είναι αρκετά χρήσιμες.

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος