Απαντά ο Κικίλιας για τα δύο «όχι» στην οικογένεια του Παναγιώτη-Ραφαήλ

Τη δική του απάντηση για τα δύο «όχι» που είπε στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, δίνει ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κικίλιας αναφέρει πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο της χώρας, έχει εγκρίνει και καλύπτει πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στο παιδί και ανέρχεται στο ύψος του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σημειώνοντας πως ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ, παρουσιάζει βελτίωση.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας υπουργός Υγείας, όταν οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ ενημερώθηκαν για τη γονιδιακή θεραπεία, που χορηγείται στις ΗΠΑ, ζήτησαν από το ΑΥΣ τη μετάβαση του μικρού ασθενούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να υποβληθεί σε συνδυαστική θεραπεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύμα αλληλεγγύης από άκρη σε άκρη για τον μικρό Παναγιώτη-Όλοι μαζί μπορούμε

«Το ΑΥΣ έλαβε γνωματεύσεις από τους πλέον έγκριτους ειδικούς επιστήμονες, έθεσε το θέμα σε διεθνές Συνέδριο, ερεύνησε τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία δε συνηγορούν υπέρ της συνδυαστικής χορήγησης των δύο θεραπειών. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε και στην παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου της νέας γονιδιακής θεραπείας, την οποία αιτούνται οι γονείς και η απάντηση της εν λόγω εταιρείας είναι ότι αδυνατεί να πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής αγωγής για ασθενείς που ήδη λαμβάνουν άλλη θεραπεία, όπως στην περίπτωση του μικρού», υποστηρίζει στην ανακοίνωση  ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας σημειώνει πως ακολουθούν τις γνωματεύσεις των κορυφαίων ιατρών, καθώς το ζήτημα είναι επιστημονικό και όχι οικονομικό, καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν περιπτώσεις που το ΑΥΣ έχει εγκρίνει και θεραπείες που φτάνουν τα 5 εκ. ευρώ, όταν οι επιστήμονες έτσι έκριναν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλοι μαζί δίπλα στον μικρό Παναγιώτη-«Κύπρος, γίνε ο ήρωας του»

«Σεβόμαστε απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά επίσης διαβεβαιώνουμε ότι έχει γίνει και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτη-Ραφαήλ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή