Κύμα αλληλεγγύης από άκρη σε άκρη για τον μικρό Παναγιώτη-Όλοι μαζί μπορούμε

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση της κοινωνίας σε Κύπρο και Ελλάδα, για το μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ. Χιλιάδες πολίτες από τις δύο χώρες άνοιξαν μια τεράστια αγκαλιά για τον μικρό μαχητή της ζωής και την οικογένειά του.

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 1 και είναι απαραίτητη η μεταφορά του στις ΗΠΑ για θεραπεία. Μια θεραπεία που το κόστος της ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Το υπέρογκο ποσό καλείται να πληρώσει η οικογένεια, αφού η Ελληνική Κυβέρνηση αρνήθηκε δύο φορές αίτημα της οικογένειας, για κάλυψη των εξόδων και μεταφορά του μικρού στο εξωτερικό.

Στον αγώνα αυτό, η οικογένεια δεν είναι μόνη της. Κύπρος και Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέκονται δίπλα στον Παναγιώτη-Ραφαήλ, ως αρωγοί στον δύσκολο αγώνα του. Η εκστρατεία που ξεκίνησε η οικογένειά του, μέρα με τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη. Σε όλη την Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί  κουμπαράδες για εισφορές, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και συναυλίες, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τη θεραπεία του Παναγιώτη-Ραφαήλ. Στο πλευρό της οικογένειας, στέκονται και ποδοσφαιρικές ομάδες.


Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει και στην Κύπρο έρανος για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη των προσδοκιών. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες, ώστε να διασφαλιστεί άδεια για έρανο, από το Υπουργείο Εσωτερικών και εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η απάντηση στα αιτήματα των διοργανωτών.


Παράλληλα, εθελοντές από κάθε γωνιά του νησιού δήλωσαν πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για να μαζευτεί το ποσό. Η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ στο Facebook «Κύπρος γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ», μετρά πάνω από 4,000 άτομα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιθυμούν να τοποθετήσουν κουμπαρά, για τον έρανο, στο κατάστημά τους. Οι δύο διοργανωτές του εράνου απαντούν καθημερινά σε εκατοντάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα, αφού η αγάπη του κόσμου είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τον ένα εκ των διοργανωτών του εράνου στην Κύπρο, όταν μαζευτεί το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι το ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσει η θεραπεία, τότε ο έρανος θα συνεχιστεί, ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες της οικογένειας. Παράλληλα, έχουν ζητήσει από την Novartis να γίνει έκπτωση στο φάρμακο Zolgensma, που χρειάζεται ο Παναγιώτης-Ραφαήλ. 

Μέχρι στιγμής, το ποσό που έχει μαζευτεί ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η MDA Hellas.

Κινητικότητα και στα Social Media
Μεγάλη είναι και η κινητικότητα που παρατηρείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Στο Facebook έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες, μέσω των οποίων ενημερώνεται το κοινό για την πορεία του εράνου και τις εκδηλώσεις που γίνονται, ενώ στο Twitter το #Panagiotis_Rafail έχει γίνει πρώτο hashtag στην Ελλάδα.

Πολιτικά κόμματα στο πλευρό της οικογένειας
Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται και πολιτικά κόμματα της Κύπρου. Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων καλεί τα μέλη του, να συνδράμουν στις προσπάθειες και να κάνουν εισφορές για τη θεραπεία.

Η ανακοίνωση:
«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον κόσμο, τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος να συνδράμουν κάνοντας εισφορές στους λογαριασμούς της οικογένειας για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια ο καθένας όπως μπορεί.

Ο μόλις 18 μηνών Παναγιώτης Ραφαήλ Γλωσσιώτης, πάσχει από τη νόσο της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας τύπου 1 – όπως και η αντίστοιχη περίπτωση του μικρού Αντώνη - και η διάγνωσή της έγινε όταν ο μικρός ήταν μόλις δυο μηνών.»
 
Πώς μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει
Οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν μέσω του Paypal ή μπορούν να κάνουν κατάθεση στο λογαριασμό, που δημιούργησε ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου