ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή του ισχυρού σεισμού που ταρακούνησε την Αθήνα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τος 14:00 στην Αττική, ο οποίος έγινε έντονα αισθητός στην Αθήνα. Λίγο αργότερα καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:15. Το μέγεθός του προσδιορίστηκε αρχικά στους 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο.

Ο σεισμός προκάλεσε ρωγμές σε σπίτια, ενώ κατέρρευσε και ακατοίκητο σπίτι στην Ερμού. Προκάλεσε επίσης προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες λόγω υπερφόρτωσης όλων των δικτύων, αφού αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση όλοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Προβλήματα  δημιουργήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ισχυρός σεισμός στην Αττική-Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην Αθήνα

​​​​Μία γυναίκα, εξάλλου, τραυματίστηκε από σοβά οικοδομής. 

Αμέσως μετά τον σεισμό σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο άρχισαν περιπολίες στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία του σεισμού, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.
 
«Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει ως τώρα, είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα, επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξύπνησαν μνήμες του μεγάλου σεισμού του 1999 στην Αθήνα
 
Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Αναφορικά με την κυβερνητική αντίδραση, από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στο γραφείο του.
 
Σε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί».

*Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός 5,1 στις 14:13, δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
 
«Θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί το επόμενο διάστημα. Ο σεισμός προήλθε από το δυτικό ρήγμα του ορεινού όγκου της Πάρνηθας που δεν είχε σπάσει με τον σεισμό του 1999. Δεν περιμέναμε αυτό το ρήγμα να δώσει σεισμό», σημείωσε ο κ. Τσελέντης και προσδιόρισε το επίκεντρο 25 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας.

*«Είναι θετικό ότι υπάρχουν μετασεισμοί μεγέθους 4,2 Ρίχτερ», δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Λέκκας σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι καθώς θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.
 
Όπως είπε ο κ Λέκκας ο σεισμός στην Αττική προήλθε από την ενεργοποίηση του ρήγματος που βρίσκεται στον δυτικό ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι σεισμοί μέσα σε μία ώρα έγιναν στην Αττική

 

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά