Τρίτη 28 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ισχυρός σεισμός στην Αττική-Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην Αθήνα

  19/07/2019 14:20
Ισχυρός σεισμός στην Αττική-Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στην Αττική-Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην Αθήνα

  19/07/2019 14:20

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε έγινε πριν από λίγο στην Αττική.

Όλος ο νομός και ο Πειραιάς ταρακουνήθηκαν πολύ. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα.

Βάσει των ίδιων εκτιμήσεων το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Μετά τη σεισμική δόνηση, και ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης δικτύου, υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Από το σεισμό κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ερμού 90 και έχει προκληθεί ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τραυματίες.

 
Χιλιάδες τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική

Ο σεισμός ήταν επιφανιακός, με αποτέλεσμα η σεισμική δόνηση να γίνει ιδιαίτερα αισθητή. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν τηλεφωνήματα για κατάρρευση κατοικιών. Ωστόσο το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής δέχεται χιλιάδες τηλεφωνήματα. 

Την εκκένωση όλων των δημόσιων κτιρίων και των τραπεζών, για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος, διέταξε ο κρατικός μηχανισμός.  Ενδεικτικό είναι ότι αυτή την ώρα, περίπου 1000 άτομα βρίσκονται συγκεντρωμένα στην πλατεία Κολωνακίου, φοβούμενα να εισέλθουν σε κάποιο κτίριο. 

Το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής δέχεται χιλιάδες τηλεφωνήματα, με τις περισσότερες κλήσεις να αφορούν σε απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. 

Επίσης, 30 οχήματα της πυροσβεστικής κατευθύνεται στη Δυτική Αττική για προληπτικούς λόγους. 

Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας