O Γεωργούλης εξήγησε το μηδενικό του «πόθεν έσχες» που δήλωσε

 
 
O Aλέξης Γεωργούλης μίλησε για το μηδενικό «πόθεν έσχες» στο Πρωινό.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ο ηθοποιός τόνισε: «Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική. Γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα. Έχω μια μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έως το 2018 η βάση μου ήταν στην Αγγλία. Το 2019 εξαιτίας του “Your Face Sounds Familiar” και της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης” ήρθα στην Ελλάδα. Μέχρι το 2018 ουσιαστικά δουλειά στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα.».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος με το πόθεν έσχες του Γεωργούλη! Δήλωνε μηδενικό εισόδημα

Και τόνισε ο Αλέξης Γεωργούλης: «Οπότε από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα. Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία. Ήταν αγγλική δουλειά. Πληρώθηκα σε λίρες. Νομίζω πως υπάρχει μια οπτική γωνία, πως όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Δε θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ εταιρεία στην Αγγλία.»

 

Και πρόσθεσε στο Πρωινό: «Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό. Αν ζεις σε άλλη χώρα πρέπει να πληρώνεις εκεί τους φόρους. Έχουμε μπει σε μια εποχή στα social media που το τρολάρισμα, το bullying, ο κανιβαλισμός ειδικά στα δημόσια πρόσωπα είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Το ηθικό απαντάται ότι εγώ δούλευα και ζούσα σε άλλη χώρα».

 

Ο Δημήτρης Παπανώτας εξοργίστηκε με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του και εξέφρασε την άποψή του στον αέρα της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα.

«Άκουσες ο άνθρωπος τι είπε; Κατεβαίνεις υποψήφιος με ένα αριστερό κόμμα για να εκπροσωπήσεις τον ελληνικό λαό. Κάποιος να τον ενημερώσει ότι εδώ είχαμε δέκα χρόνια κρίση. Κάναμε αμάν να βρούμε… πέντε ευρώ να συνέλθει η χώρα… Και βγαίνει αυτός ο άνθρωπος επίσημα και λέει “όχι ότι κέρδιζα και τίποτα που τα έκανα στην Αγγλία και πλήρωνα φόρους, απλά προτιμούσα, σιγά μην τα αφήσω στην Ελλάδα”.

Ειλικρινά, ένας άνθρωπος δικός του δεν του λέει “μισό λεπτό Αλέξη μου, δεν τα λέμε έτσι αυτά τα πράγματα”. Καταλαβαίνω έναν άνθρωπο που έχει ένα κεφάλαιο και θέλει να υπερασπιστεί τα κέρδη του και κάνε μια δήλωση κάπου που είναι λιγότεροι οι φόροι, είναι το συμφέρον του. Αλλά να μην έχω κανένα συμφέρον, απλά απαξιώνω να το κάνω στην Ελλάδα και πάω και το κάνω στην Αγγλία να πληρώσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ καλύτερα. Πες μου τι λογική είναι αυτή;

Δικαίωμά του είναι, δεν έχει και κανένα όφελος, όπως μας λέει. Άρα μήπως δεν είχε ενημερωθεί ότι εδώ είχαμε κρίση και ότι χρειαζόμασταν τα χρήματα εδώ; Αν δεν είχαμε την κρίση εδώ, δεν θα με πείραζε… Και με πείραξε επίσης που είναι εκπρόσωπος αριστερού κόμματος και τα λέει αυτά. Αν ήταν εκπρόσωπος μιας άλλης παράταξης, μπορεί και να μην μου έκανε εντύπωση.

Το να λες δημόσια “μην φανταστείτε ότι έχουν καμιά διαφορά οι φόροι που πληρώνω εκεί κι εδώ, τα ίδια θα πλήρωνα κι εδώ κι εκεί, αλλά προτίμησα να τα δώσω στη Βρετανία”, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο κύριος Γεωργούλης μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα οικονομικά του, αλλά είναι άλλο να είσαι εκλεγμένος εκπρόσωπος ενός έθνους και να λες αυτά και είναι αλλιώς να το πω εγώ…», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπανώτας.

 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»