Κωνσταντίνα Δημητρίου: «Δεν ήταν κουλί»

Η Κύπρια πρώην παίκτρια του MasterChef μίλησε για όλα στο Celebrity. Για την εμπειρία της στο παιχνίδι, για όσα δεν βλέπουμε στα επεισόδια, το.. κουλί, τον Παντελή και την Άλκηστις.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  
 
Xαμογελαστή και ευδιάθετη, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και αποκάλυψε ανάμεσα σε άλλα αν υπήρξαν ερωτικές σχέσεις στο παιχνίδι, αν αισθάνθηκε αδικημένη με την αποχώρηση της, ενώ απάντησε φυσικά και στην ερώτηση των ημερών "εν κουλί;"
 
Πως θα περιέγραφες την εμπειρία σου στο MasterChef και πως αισθάνεσαι τώρα που το παρακολουθείς από έξω;
 
Την εμπειρία μου στο MasterChef θα την περιέγραφα ως κάτι το μοναδικό. Ήταν δύσκολα γιατί υπήρχε ο εγκλεισμός, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο για να ψάξεις για τεχνικές ή συνταγές, τα γυρίσματα ήταν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δύσκολες δοκιμασίες, υπήρχαν τσακωμοί συχνά πυκνά αλλά ταυτόχρονα ήταν υπέροχα γιατί ζούσα ένα όνειρο που δεν πίστευα ότι θα το ζούσα ποτέ! Τώρα που το παρακολουθώ από έξω είναι περίεργο συναίσθημα. Όσο περνά ο καιρός οι δοκιμασίες και τα έπαθλα γίνονται πιο ενδιαφέρον και θα ήθελα να είμαι και εγώ εκεί να τα ζούμε όλοι μαζί!
 
Πώς πήρες την απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή στο παιχνίδι;
 
Είμαι μεγάλη fan του MasterChef και έχω παρακολουθήσει όλες τις σεζόν Ελλάδας, Αγγλίας και Αμερικής. Ασχολούμουν ερασιτεχνικά με τη ζαχαροπλαστική κυρίως, και αποφάσισα να κάνω αίτηση πριν από 2 χρόνια έτσι λίγο για τη πλάκα και ό,τι γίνει! Δεν πήρα ποτέ απάντηση στην αίτηση και θεώρησα πως μάλλον δεν κάνω για αυτό και δεν ασχολήθηκα ξανά.
 
Η αίτηση όμως φαίνεται έμεινε μέσα στο σύστημα και μια Κυριακή μεσημέρι έλαβα μήνυμα στο κινητό μου που έλεγε πως Τρίτη πρωί θα υπήρχε οντισιόν για το MasterChef και πως αν ενδιαφέρομαι μπορώ να πάρω τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού. Τότε είπα μέσα μου ή τώρα ή ποτέ. Αν δεν πάω θα αναρωτιέμαι μια ζωή τι θα γινόταν αν πήγαινα. Έτσι πήρα τηλέφωνο και έκανα το πρώτο βήμα, έκλεισα το ραντεβού.
 
 
 
Οι κριτές ήταν όπως τους περίμενες; Πώς θα χαρακτήριζες με μια λέξη τον κάθε κριτή;
 
Οι κριτές είναι ακριβώς όπως τους βλέπουμε στην τηλεόραση. Η αλήθεια τους περίμενα πιο τρομακτικούς αλλά είναι πολύ καλοί. Είναι αυστηροί εκεί που πρέπει και κάνουν πλάκα εκεί που αρμόζει. Είναι τρεις εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που όμως ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι σαν τους τρεις σωματοφύλακες, πάνε μαζί! Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω με μια λέξη τον κάθε κριτή, τον κ. Σωτήρη Κοντιζά θα τον χαρακτήριζα ως ο «αυστηρός». Τα θέλει όλα καθαρά, στην εντέλεια και να έχεις πειθαρχία. Αν δεν το κάνεις, σίγουρα θα σου κάνει παρατήρηση. Όταν δεν μαγειρεύουμε όμως, είναι πιο χαλαρός, πολύ ευχάριστος άνθρωπος και με καλό χιούμορ. Τον κ. Πάνο Ιωαννίδη θα τον χαρακτήριζα ως ο «ήρεμος». Δεν εκφράζεται τόσο έντονα όσο οι υπόλοιποι κριτές, είναι πιο «low profile». Όταν καμιά φορά μου έκανε παρατήρηση ήταν πάντα με καλό τρόπο, μπορεί να μου έδινε και καμιά μαγειρική συμβουλή μέσα - μέσα και αυτό με βοηθούσε να διορθώσω το λάθος μου χωρίς να τρομάξω. Τον κ. Λεωνίδα Κουτσόπουλο θα τον χαρακτήριζα ως ο «πλακατζής». Έχει τρομερό χιούμορ και πετάει πετυχημένες ατάκες. Είναι αυθεντικός και φαίνεται πως αυτά που λέει του έρχονται αυθόρμητα! Δεν εκνευρίζεται εύκολα και προσπαθεί τις παρατηρήσεις του να τις κάνει με πλάγιο τρόπο.
 
Τελικά πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα σε σχέση με τα όσα βλέπουμε στις οθόνες μας;
 
Αν λάβουμε υπόψιν ότι 24 ώρες της μέρας συμπυκνώνονται σε 2 ώρες επεισοδίου, τότε είναι αναμενόμενο πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τι βλέπουμε στην τηλεόραση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Σίγουρα σε ένα δίωρο επεισόδιο δεν μπορούν να χωρέσουν πολλές λεπτομέρειες και ούτε υπάρχουν κάμερες στο σπίτι να καταγράφουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, τους καυγάδες και τις συζητήσεις μας. Υπήρχαν σίγουρα κάποια περιστατικά μέσα στο παιχνίδι που δεν αναφέραμε ποτέ μπροστά στις κάμερες, αλλά δεν επιτρέπεται και ούτε υπάρχει λόγος να αναφέρω τώρα. Κάποια περιστατικά μπορεί να δικαιολογούν και διάφορες δηλώσεις ή αντιδράσεις παικτών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
 
Υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια για την συμπεριφορά της Άλκηστις. Είναι στα αλήθεια τόσο εκρηκτική;
 
Η Άλκηστις είναι αυθόρμητος χαρακτήρας και πολλές φορές μπορεί να γίνει εκρηκτική. Είναι όμως μια χαρά άνθρωπος απλά ίσως να αντιδρά διαφορετικά στις συνθήκες του εγκλεισμού σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Ίσως επίσης να έκανε λάθος που έλεγε την σκέψη της δημοσίως, χωρίς να φιλτράρει σωστά τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσε.


 
Εσύ και ο Χαράλαμπος ήσασταν οι δύο Κύπριοι του παιχνιδιού. Γεγονός που σας έκανε να έρθετε πιο κοντά. Υπονοήθηκε μάλιστα πως ενδεχομένως να υπήρξε ερωτικό ενδιαφέρον από τον Χαράλαμπο για εσένα…
 
Ήμασταν τρεις κύπριοι στο σύνολο μέσα στο παιχνίδι αλλά ο Ντέιβιντ αποχώρησε νωρίς, οπότε με τον Χαράλαμπο περάσαμε περισσότερο καιρό μαζί μέσα στο σπίτι. Λόγω της καταγωγής μας και της διαλέκτου μας δέσαμε, γιατί μπορούσαμε να εκφραζόμαστε χωρίς να χρειάζεται να “σκεφτόμαστε” πως να μιλήσουμε στην ελληνική διάλεκτο. Υπονοήθηκε από κάποιους παίκτες ότι ίσως να υπήρχε κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον από τον Χαράλαμπο για μένα όμως ο ίδιος δεν μου ανάφερε ποτέ κάτι τέτοιο οπότε δεν γνωρίζω εάν ίσχυε ποτέ αυτό.
 
Ήταν τελικά κουλί; Πως σχολιάζεις την αντίδραση του Χαράλαμπου σε εκείνη την δοκιμασία με τον Παντελή;
 
Όντως δεν ήταν κουλί! Το κουλί πρέπει να είναι πιο υγρό, σαν σιρόπι. Όντως ο Χαράλαμπος αντέδρασε λίγο υπερβολικά σε εκείνη τη δοκιμασία με τον Παντελή αλλά ίσως να φοβήθηκε ότι κινδύνευε η παραμονή του στο παιχνίδι λόγω του Παντελή. Θα μπορούσε να είναι πιο ήρεμος και να δεχόταν να συμφιλιωθεί με τον μαζί του έστω και στο τέλος της δοκιμασίας που το πιάτο ήταν τελικά νόστιμο. Ίσως αυτά που πέρασε στη ζωή του να έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα του με έτσι τρόπο που να αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις αμυντικά και να νιώθει πως ο κόσμος είναι στραμμένος εναντίον του. Μπορεί βέβαια να έγινε και κάτι στο σπίτι που να του προκάλεσε θυμό και να ξέσπασε στον Παντελή. Κανείς δεν ξέρει, ούτε και εγώ. Σίγουρα όμως θα μπορούσε να ήταν πιο συνεργάσιμος.
 
Ο Παντελής είναι όντως τόσο… ενοχλητικά ήρεμος;
 
Ο Παντελής είναι όντως πολύ ήρεμος. Έξω να πέφτουν βόμβες, ο Παντελής ή θα κοιμάται ή θα είναι κάπου σε μια γωνιά να παίζει γιουκαλίλι! Δεν το θεωρώ καθόλου ενοχλητικό, μάλιστα τον θαυμάζω για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Και στο σπίτι ήταν χαλαρός. Συνήθως διάβαζε βιβλία μαγειρικής στο δωμάτιό του, δεν ενοχλούσε και δεν έδινε σημασία σε καυγάδες ή στις επιθέσεις που μπορεί να δεχόταν κάποιες φορές. Όταν όλοι αγχώνονταν να βγάλουν πιάτο, ο Παντελής μαγείρευε ήρεμος και ό,τι γίνει. Πάντα όμως έβγαζε πιάτο και συνήθως μάλιστα καλό πιάτο.
 
Με ποιους παίκτες θα ήθελες να κρατήσεις επαφή και με ποιους δεν θα ήθελες καμία σχέση;
 
Με όλους τους παίκτες θα ήθελα να κρατήσω επαφή, αλλά κυρίως με κάποια άτομα που είτε έχουμε έρθει πιο κοντά, είτε τους εκτιμώ για τους δικούς μου λόγους. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά για να μην αδικήσω κάποιον. Σίγουρα τα παιδιά που έχουμε δεθεί περισσότερο το γνωρίζουν και από αυτούς που έχουν αποχωρήσει κρατάμε ήδη επαφές. Δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο να μην ήθελα καμία σχέση αλλά σίγουρα υπάρχουν άτομα που όπως και να το κάνουμε οι χαρακτήρες μας δεν ταιριάζουν.
 
Υπήρξαν ερωτικές σχέσεις μέσα στο παιχνίδι; Δημιουργήθηκε ένας ντόρος για την Ασημίνα και τον Πάνο.
 
Ερωτικές σχέσεις απ’ ότι ξέρω όχι. Όσο ήμουν μέσα στο παιχνίδι δεν πρόσεξα να υπήρξε κάτι μεταξύ Ασημίνας και Πάνου. Δεν γνωρίζω εάν εξελίχθηκε κάτι στη πορεία αλλά δεν νομίζω.


 
Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι στον τελικό και ποιον θα ήθελες να δεις νικητή;
 
Στον τελικό είναι δύσκολο να προβλέψω ποιοι δύο μπορεί να είναι. Τελική πεντάδα πάντως πιστεύω Ιωάννα, Χρήστος, Πάνος, Μανώλης, Σπυριδούλα. Θα πω για τελικό Πάνος με Μανώλη απλά για να δω αν δω αν είμαι καλή στις προβλέψεις! Δεν ξέρω ποιον θα ήθελα να δω νικητή. Τους θεωρώ όλους ισάξιους και καλά παιδιά.
 
Ένιωσες αδικημένη που αποχώρησες; Αν σήμερα έμπαινες ξανά στο παιχνίδι τι θα έκανες διαφορετικά;
 
Ένιωσα αδικημένη που αποχώρησα στη συγκεκριμένη δοκιμασία, διότι σίγουρα για το μενού ή τις συνταγές που δοκίμασε ο κόσμος, δεν έφερα καμία ευθύνη αν δεν τις προτίμησαν. Δεν ήταν δικές μου ιδέες αλλά τελικά εγώ την πλήρωσα. Ό,τι μου ανατέθηκε το έφερα εις πέρας και όταν τελείωνε η δουλειά που είχα να κάνω, ρωτούσα συνεχώς για να κάνω κάτι άλλο γιατί ήξερα πως θα έψαχναν αφορμή να με ψηφίσουν εμένα αν χάναμε. Είναι ένα φαινόμενο που το βλέπαμε συχνά να συμβαίνει στο παιχνίδι, οι ομάδες να ξέρουν πριν καν μαγειρέψουν, ποιον θα ψηφίσουν για αποχώρηση αν χάσουν.
 
Αν σήμερα έμπαινα ξανά στο παιχνίδι, θα έμπαινα με περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα προσπαθούσα να παίρνω περισσότερα ρίσκα στις δοκιμασίες, για να δείξω ότι έχω φαντασία και να εξελιχθώ. Επίσης θα έδινα περισσότερη έμφαση στο στήσιμο των πιάτων.
 
 Τι έχει αλλάξει στην ζωή σου μετά την συμμετοχή σου στο παιχνίδι;
 
Η ζωή μου μετά τη συμμετοχή μου στο παιχνίδι έχει αλλάξει σημαντικά. Δέχομαι διάφορες προτάσεις για διάφορες δουλειές, ο κόσμος με αναγνωρίζει στο δρόμο και μου μιλάει. Ανέβηκε η αυτοπεποίθηση μου, γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους και μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου. Όταν ζήσεις μια εμπειρία σαν και αυτή, νιώθεις ότι μετά από αυτό μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις.
 
 Θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με την μαγειρική; Θέλεις να το κάνεις επάγγελμα;
 
Η μαγειρική για μένα είναι αυτό που με κάνει να χαλαρώνω και να δημιουργώ. Δεν θα το σταματήσω ποτέ αλλά δεν μπορώ να με φανταστώ υπό πίεση πίσω από μια κουζίνα 12 ώρες διότι δεν θα το απολαμβάνω πλέον. Θα ήθελα να το κάνω επάγγελμα αλλά όχι full time. Θα ήθελα να κάνω το δικό μου food blog ή youtube channel με συνταγές και tutorials, διαφημίσεις, σεμινάρια κλπ.

Φωτογραφίες: Chris Eυαγγέλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Συγκινεί η Κατερίνα Αγαπητού: «Παππού μου ξέρεις πόσο χρονών γίνομαι σήμερα; Γίνομαι 40 παππού μου!»
Ξεσπά στα social media η κόρη της Άντζελας Δημητρίου: «Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω! Aρκετές γυναίκες!»
Ο Γρηγόρης Πετράκος ξαναχτυπά μετά την.... αμφισβήτηση και της αφρικανικής σκόνης: «Ιδρυματοποιημένοι»
Ιωάννα Μαλέσκου για τον σύντροφό της: «Τον ερωτεύτηκα πολύ, το παιδί ήρθε συνειδητά»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου
Το μήνυμα όλο νόημα της Έλενας Μαυρίδου μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Λάλο
Ο Σάββας Γκέντσογλου επέστρεψε στην Ελλάδα και στην αγκαλιά της Αγγελικής Ηλιάδη