Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Αντίο Stan Lee! Ο δημιουργός του Spiderman και του Hulk πέρασε στην ιστορία!

  13/11/2018 13:46
Αντίο Stan Lee!  Ο δημιουργός του Spiderman και του Hulk πέρασε στην ιστορία!

Αντίο Stan Lee! Ο δημιουργός του Spiderman και του Hulk πέρασε στην ιστορία!

  13/11/2018 13:46

Η Marvel έχει πένθος από εχθές.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Ο Σταν Λι, ο δημιουργός των πλέον γνωστών υπερηρώων και πατέρας του Σπάιντερ Μαν ή των Εκδικητών ανάμεσα σε άλλα πέθανε σε ηλικία 95 ετών, μια απώλεια που φέρνει και ένα τέλος εποχής στην ποπ κουλτούρα των καιρών μας. 

Κανείς δεν μπορεί πλέον να υποθέσει πως θα ήταν η βιομηχανία του υπερθεάματος αν δεν υπήρχε ο Σταν Λι.

Ο επίτιμος δημιουργός κάθε σούπερ ήρωα,  ο Λι που γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922, χάρισε πολλές περιπέτειες φαντασίας σε ανήλικους και ενήλικους, το ίδιο. 

Οι Εκδικητές και όλο το σύμπαν της Marvel δεν θα υπήρχε χωρίς τον Λι. Το ίδιο ισχύει για τη βιομηχανία του θεάματος σήμερα που έχει γίνει σχεδόν ένα μονοπώλιο υπερηρωικών κερδοφοριών στα ταμεία. Ήταν πρωτοπόρος, μαχητής και αμφιλεγόμενος. Κυρίως ήταν ηγέτης.

Γιος μεταναστών από τη Ρουμανία ο Λι λάτρευε να βλέπει τις ταινίες του Έρολ Φλιν και συνήθιζε να διασκεδάζει τον ευατό του γράφοντας μικρές ιστορίες δικών του ηρώων από μικρός.

Ο Λι ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των κόμικ στα 17 του και δύο χρόνια μετά υπέργραψε την πρώτη εξ ολοκλήρου δική του ιστορία.

Ο Στάνλει Μάρτιν Λίμπερ επινόησε  τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες.

Η μαγεία των ιστοριών του είναι ότι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν.

Ο Σπάιντερ Μαν δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ερωτικής του ζωής και την καθημερινότητα του παρά μόνο όταν είναι αντιμέτωπος με κάποια απειλή, ο Χαλκ δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του και ο Daredevil είναι τυφλός.

Οι Fantastic Four επίσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα παρά μόνο όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Για τον Λι τα πάντα είναι η ψυχή.

Oι αδυναμίες η δύναμη τους

Ο Λι έφερε την επανάσταση στην αφήγηση των κόμικ και καθιέρωσε τις αδυναμίες ως μυστικά δύναμης των σούπερ ηρώων του που σώζουν την ανθρωπότητα από το κακό.

Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν τη δεκαετία του 50, όταν και ο Λι ξεκίνησε να σχεδιάζει με πένα την επανάσταση του.

"Δεν νομίζω ότι όταν κάποιος διαθέτει υπερδυνάμεις είναι αλώβητος από τα προβλήματα της ζωής. Προσπάθησα να δημιουργήσω χαρακτήρες που θα ενδιαφέρουν τον αναγνώστη και θα τον κάνουν να ταυτιστεί μαζί τους" έλεγε. 

Ο Λι τιμήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 2008 από τις ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλλειο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας.

Μερικοί από τους χαρακτήρες του Σταν Λι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας