Πέθανε ο Γιώργος Παπαζήσης

Σε ηλικία 80 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Θλίψη για τον καλλιτεχνικό κόσμο...

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης, σε ηλικία 80 ετών,  μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Την είδησε έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης, μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook.

Η επί 42 χρόνια σύντροφος του μεγάλου μας ηθοποιού, Τιτίκα Στασινοπούλου, το πρωί της Τρίτης μίλησε συντετριμμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου

«Πάλεψε 3,5 χρόνια. Τόσο άντεξε. Αν δεν είχε τον σημαντικό γιατρό, τον ογκολόγο Νίκο Κεντεποζίδη δεν θα είχε ζήσει τόσο. Άλλοι φεύγουν άρον άρον. Είχε καρκίνο στο πάγκρεας. Τις τελευταίες μέρες είχε κάνει μια μετάσταση στον πνεύμονα. Είναι ύπουλο το πάγκρεας, δεν ειδοποιεί», είπε ενώ μίλησε και για τις τελευταίες ώρες του ηθοποιού.

«Εγώ ήμουν κοντά του, αλλά είχε την κάθε στιγμή τον γιο του στο πλευρό του, τον Δημήτρη. Ειλικρινά εύχομαι στους γονείς να αποκτήσουν τέτοια παιδιά και να έχουν τέτοια μεταχείριση, όπως ο άντρας μου από τον γιο μας. Ήταν εκεί ως την τελευταία στιγμή και του χάιδευε το χέρι. Κι ας μην μιλούσαν. Ήταν δίπλα του νύχτα – μέρα. Έτρεχε ταξίδια να του φέρει φάρμακα, να τον μεταφέρει στην περιοδεία του. Ευχαριστώ τω Θεώ που μου έδωσε ένα τέτοιο παιδί και για την αντοχή που είχε ο Γιώργος να φύγει μετά τα γενέθλια του εγγονού του. Ο γιος μας του το είχε ζητήσει… να μείνει ζωντανός μέχρι τα γενέθλια του εγγονού του, του μικρού Τζωρτζίνου».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί

 
Ο Γιώργος Παπαζήσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και στη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη. 
 
Το 1961 έκανε ντεμπούτο στη σκηνή με το έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Τα Κοκόρια των Δώδεκα». Γρήγορα καθιερώθηκε και διακρίθηκε στο μουσικό θέατρο.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1962 με την ταινία «Τέρμα τα Δίφραγκα». Είχε λάβει μέρος σε 36 ταινίες, κυρίως κωμωδίες και ειδικεύτηκε στο ρόλο του καλοκάγαθου Κρητικού.

 

Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ηθοποιού ήταν στα Καρντάσιανς, τον Μάιο του 2015. Εκείνο το βράδυ, ο Γιώργος Παπαζήσης είχε θυμηθεί πολλές ιστορίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Για τον Νίκο Σταυρίδη: «Ήταν κολλητός, παρόλο που είχαμε διαφορά ηλικίας. Να σου πω εγώ πότε έβριζε. Όταν του πήγαινες κόντρα στον Ολυμπιακό, γινόταν τρελός. Ήταν εκπληκτικός τύπος, ωραίος. Και βέβαια ήταν και γυναικάς».

Για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα: «Κούκλος, ωραίος, νευρικός λιγάκι, βάραγε σφαλιάρες στα καλά καθούμενα. Ο μόνος που του γύρισα τη σφαλιάρα σε μια ταινία, ήμουν εγώ, στο “Πίσω μου σ’ έχω σατανά”. Δεν το περίμενε. Δεν παρεξηγήθηκε».

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Η αγάπη μου. Την θαύμαζα. Δεν μπορώ να εκφράσω τι αισθανόμουν για την Αλίκη. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Ήταν μια προσωπικότητα που έλαμπε».

Για τον Νίκο Ρίζο: «Βέβαια του άρεσαν οι γυναίκες. Όσο μπόι του έλειπε…Μπαγάσας ήταν, ωραίος».

Για τον Βασίλη Αυλωνίτη και το πάθος που είχε για την ιππόδρομο: «Δεν ήταν μόνο “αλογομούρης”, ήταν και “βαλές”. Υπάρχει μια ταινία που γυρίζουμε στον ιππόδρομο, δεν έπαιζε ο Αυλωνίτης, αλλά φαινόταν πίσω. Τεράστιος ηθοποιός».

Για τον θάνατο του Διονύση Παπαγιαννόπουλο: «Αντί για όρθιος, πήγε καθιστός. Το κακό ήταν ότι έμεινε πολλές μέρες μόνος του. Και με αυτόν έχω δουλέψει, εκπληκτικός. Στα διαλείμματα μας μαγείρευε από το σπίτι. Τέτοιος σεφ δεν υπήρχε. Έγλειφες τα δάχτυλά σου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συγκινεί η Κατερίνα Αγαπητού: «Παππού μου ξέρεις πόσο χρονών γίνομαι σήμερα; Γίνομαι 40 παππού μου!»
Ξεσπά στα social media η κόρη της Άντζελας Δημητρίου: «Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω! Aρκετές γυναίκες!»
Ο Γρηγόρης Πετράκος ξαναχτυπά μετά την.... αμφισβήτηση και της αφρικανικής σκόνης: «Ιδρυματοποιημένοι»
Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»
Ιωάννα Μαλέσκου για τον σύντροφό της: «Τον ερωτεύτηκα πολύ, το παιδί ήρθε συνειδητά»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου
Το μήνυμα όλο νόημα της Έλενας Μαυρίδου μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Λάλο