Αποσύρουν τις διαφημίσεις από το #BigBrother οι εταιρείες!

 

 

Μπαράζ εξελίξεων στο #BigBrotherGR! Παρέμβαση κομμάτων και ΕΣΡ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Μετά από αυτό το περιστατικό, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την ακύρωση του συγκεκριμένου ριάλιτι, με πρώτο trend στο Twitter να είναι εδώ και ώρες το #cancelbigbrothergr.

Τελικά μετά το σάλο προκλήθηκε με το σχόλιο του στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού», αποφασίστηκε η άμεση αποχώρησή του από το ριάλιτι.

Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, κλήθηκε στο δωμάτιο επικοινωνίας, έδωσε την εξήγησή του, και στη συνέχεια του ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του από το παιχνίδι.

Από την Κυριακή (6/9) και τη στιγμή όπου ακούστηκαν τα εμετικά σχόλια του Αντώνη Αλεξανδρίδη, οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές.

Η παραγωγή έδιωξε τον παίκτη από το παιχνίδι, εταιρίες έχουν αρχίσει να κόβουν τις χορηγίες τους και το διαδίκτυο έχει πάρει «φωτιά».

Να παρέμβει το ΕΣΡ ζήτησε ο Πέτσας

Αντιδράσεις από την Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το χυδαίο σχόλιο παίκτη για τον βιασμό γυναικών.

H Κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, πήρε θέση για όσα ακούστηκαν σε δημόσια θέα.

Αναλυτικά ο Στέλιος Πέτσας, σχολίασε:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του».

 

 

Ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε να παρέμβει το ΕΣΡ και το ίδιο ζητάει και ο κόσμος στο Twitter. Μπορεί να συμβεί όμως αυτό;

Tο ΕΣΡ δεν μπορεί να τιμωρήσει τον ΣΚΑΪ για όσα αισχρά ακούστηκαν περί βιασμού, από τον Κρητικό παίκτη.

Ο λόγος είναι γιατί, όπως ξέρουμε, η συγκεκριμένη σκηνή δεν μεταδόθηκε στην τηλεόραση αλλά στο live streaming το καναλιού, στο site του. Το ΕΣΡ έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά σε τηλεόραση και σε ραδιόφωνο, πουθενά αλλού. Ούτε σε εφημερίδες, ούτε σε περιοδικά, ούτε στο internet.

Μπορεί βέβαια να βρει δεκάδες άλλα σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια αν θέλει.

Ο ΣΚΑΪ απέφυγε σίγουρα ένα τεράστιο πρόστιμο και πιθανότατα και μία ολιγοήμερη διακοπή του Big Brother αλλά και του προγράμματός του συνολικά. Πάντως το Live Streamin του παιχνιδιού μέσω της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ, έχει «πέσει» εδώ και λίγες ώρες .Tο σενάριο που «παίζει» περισσότερο είναι να επανέλθει, αλλά με... καθυστέρηση, ώστε να προλαβαίνει η παραγωγή να «κόβει» αντίστοιχα περιστατικά.

Tο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τοποθετήθηκε για το θέμα που προέκυψε από το βράδυ της Κυριακής με το Big Brother, ξεκαθαρίζοντας πως η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες, αποτελεί νομική του υποχρέωση.

Επιπλέον, ανέφερε πως έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ' αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί - μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών - μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 



«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης» αναφέρει η Rigas Furniture.

 

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν» αναφέρει η εταιρεία στρωμάτων Candia.

 
 

 

Αντίστοιχα, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου υλικού».

 

Με τη σειρά της η τομεάρχης Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου έγραψε στο Facebook:

«Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη
#SurvivorGR: Η Σταυρούλα ξανασυστήθηκε με την κορυφαία: «Γιατί, ποια είσαι εσύ;» - «Eίμαι η Κατερίνα Δαλάκα!»
On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»
Το grand finale, τα δώρα του Ρέμου στη Φουρέιρα για τον γιο της και τον Μποτία, και οι λαμπερές παρουσίες
Η μακροσκελής ανάρτηση του Αλέξη Παππά μετά το #SurvivorGR: «Δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα»