Φουρέιρα και ΡΙΚ έδωσαν απάντηση για το σάλο της φωτογραφίας με τον Αλβανό εκπρόσωπο της Eurovision!

Πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα!Η Ελένη Φουρέιρα είναι γνωστό πως φέτος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο μας στο διαγωνισμό της Eurovision σε λίγες μόλις ημέρες, με το τραγούδι Fuego και μία πολυσυζητημένη σκηνική παρουσία που έκλεψε την παράσταση από την πρώτη κιόλας πρόβα.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Κι ενώ όλη η Ευρώπη είχε επικεντρωθεί στην εκρηκτική της ικανότητα να μεταμορφώνεται πάνω στη σκηνή και να φέρνει εις πέρας με πάθος μία απαιτητική χορογραφία χωρίς να της αφαιρεί πόντους από τη φωνητική απόδοση, στην Ελλάδα όλα αυτά επισκιάστηκαν από μία φωτογραφία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια η Ελένη φωτογραφήθηκε με το φετινό εκπρόσωπο της γενέτειρας χώρας της, Αλβανίας, που αποτελεί και τον τόπο προέλευσης της δημοφιλούς pop star. O συνάδελφός της, Eugent Bushpepa ανήρτησε την εν λόγω φωτογραφία στα social media, στην οποία οι δύο τους σχηματίζουν με τις παλάμες τους τον αλβανικό αετό.

Με την ίδια την Ελένη να έχει παραδεχτεί πως αναγκάστηκε να καταφύγει σε ψέματα για την καταγωγή της στην αρχή της καριέρας της προκειμένου να ην της κλείσουν πόρτες και να μη δεχτεί bullying από πλήθος ρατσιστικών σχολίων, θα περίμενε κανείς πως ειδικά τα δημόσια πρόσωπα δε θα βιάζονταν να σχολιάσουν.

Με αφορμή τη φωτογραφία, στην οποία η Ελένη Φουρέιρα πόζαρε με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας στη Eurovision, Eugent Bushpepa, σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό της σημαίας της γενέτειρας χώρας της,, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα εναντίον της τραγουδίστριας.

Μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο που υπογράφει στην ιστοσελίδα meculpa, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνους επιτίθεται στην Ελένη Φουρέιρα.

«Η Βραζιλιανομεξικανοελληνοαλβανοκυπραία που μας εμπαίζει» είναι ο τίτλος του άρθρου του, στο οποίο, μεταξύ άλλων γράφει:

«Αποφασίζεις αρχικά, λοιπόν, να αλλάξεις το Φουρεράι σε Φουρέιρα. Παίρνεις, έτσι, ένα νέο επίθετο που σε όποιον ξέρει δυο πράγματα περί λατινογενών γλωσσών ακούγεται απολύτως πορτογαλικό (όπου "φερέιρα" σημαίνει «σιδεράς»), άντε και βραζιλιάνικο. Παρά ταύτα, κάπως σού’ρθε να το πουλήσεις για Μεξικάνικο – κι όταν αποκαλύφθηκε η απάτη έσπευσες να αρνηθείς τα πάντα. Κάπου εδώ δικαιούμεθα να αναρωτηθούμε, μας έχεις για χαζούς;»

«Ελένη, Εντέλα, ή όπως αλλιώς σε λένε, να ξέρεις ότι αρκετοί δεν θα ξαναπατήσουν ούτε για αστείο σε μαγαζί όπου τραγουδάς. Μην ανησυχείς, όμως. Οι Έλληνες μάλλον θα αποδείξουν ξανά ότι έχουν βραχεία μνήμη, ότι σχεδόν απολαμβάνουν να τους κοροϊδεύει κανείς χυδαία και κατάμουτρα και ότι ξέρουν να επιβραβεύουν τους ψεύτες και τους εκμεταλλευτές. Οπότε, τελικά, ξανά όλα καλά».

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook, η Ραχήλ Μακρή έγραψε:« Η ''Μεξικάνα ''που μέχρι χθες ντρεπόταν να πεί ότι ήταν από την Αλβανία τώρα θέλει μεγάλη Αλβανία και δεν ζητάει και συγνώμη. Βγήκε και το ΡΙΚ να απαντήσει ότι είναι στη Λισαβόνα για ένα μουσικό διαγωνισμό. Δεν ασχολείται με παραφιλολογίες και οτιδήποτε άλλο εκτός ουσίας. Πρόκειται για ένα μουσικό διαγωνισμό και η Ελένη κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της», διαμηνύει εκπρόσωπος του ΡΙΚ θέλοντας να ρίξει τους τόνους και να προσπεράσει όλα όσα τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης καταλογίζουν στην εκπρόσωπο της Κύπρου. 
Αφού δεν ασχολείται με αλλά θέματα πέραν της μουσικής γιατί η εκπρόσωπος τους έκανε σήματα εθνικιστικά που συμβολίζουν την απόκτηση ελληνικών εδαφών που Ταχα έχασαν από εμάς;
Την επόμενη φορά να στείλετε Τουρκάλα και να κάνει το σύμβολο των γκρίζων λύκων.
Αιδώς ούτε συγνώμη δεν βγήκατε να ζητήσετε από τους Έλληνες και επιμένετε να παίζετε με την νοημοσύνη μας.
Έφυγε ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ξεφτιλίζετε».

Με τον αετό να αποτελεί βασικό σύμβολο της αλβανικής σημαίας, είναι να απορεί κανείς με όλον αυτό το συνειρμό που κατέληξε να κάνει, βεβιασμένα και χωρίς να αναλογιστεί το δικαίωμα του καθενός στην πατριωτική αγάπη, που δεν ταυτίζεται με τον εθνικισμό.

Η Ελένη φυσικά και απάντησε, μέσω ενός Instagram story, επιδεικνύοντας πόσο ανώτερη είναι, αλλά και τη βαθιά της καλλιτεχνική υπόσταση που δε στέκεται σε σύνορα και μίση.

Η ίδια έγραψε: «H μουσική είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει τους λαούς κι εγώ για αυτό βρίσκομαι εδώ και ουδεμία σχέση έχω με όλα αυτά τα ζητήματα εθνικισμού που κάποιοι μου χρεώνουν. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και κανείς κ τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Πάμε τώρα δυνατά να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! ».

Το  ΡΙΚ θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια μέσω εκπροσώπου του για τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται εναντίον της Ελένης Φουρέιρα.

«Το ΡΙΚ είναι στη Λισαβόνα για ένα μουσικό διαγωνισμό. Δεν ασχολείται με παραφιλολογίες και οτιδήποτε άλλο εκτός ουσίας. Πρόκειται για ένα μουσικό διαγωνισμό και η Ελένη κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της»,  ανέφερε ο εκπρόσωπος του καναλιού. 

Και συμφωνούμε! Η μουσική ενώνει λαούς όπως και ο διαγωνισμός!

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!
Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη