Στον αέρα ο αγώνας ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ, πονοκέφαλος για την άγνωστη πηγή των κρουσμάτων

Μεγάλος πονοκέφαλος επικρατεί σε ΚΟΠ και Νέα Σαλαμίνα μετά τον εντοπισμό των δέκα κρουσμάτων, τα οποία όπως φαίνεται δεν συνδέονται με το πρώτο κρούσμα που ανακοινώθηκε στην ομάδα τις 18 Σεπτεμβρίου, με την πηγή μέχρι στιγμής να παραμένει άγνωστη.

Ήδη οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας της Αμμοχώστου έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, ο αγώνας της ερχόμενης Δευτέρας με τη Δόξα έχει ακυρωθεί και οι τρεις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε η Νέα Σαλαμίνα αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ. Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, η οποία αγωνίζεται αύριο με τον ΑΠΟΕΛ και ως εκ τούτου σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα σε ομάδα, το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας είναι ανοικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικοί στον κορωνοϊό Πάμπος Χριστοδούλου και οκτώ ποδοσφαιριστές-Από τεστ τρεις ομάδες

Την ίδια ώρα γρίφο αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι για τους επόμενους αγώνες, αφού οι ασθενείς θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες. Πάντως σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα και σε άλλες ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε η Νέα Σαλαμίνα, τότε θα δημιουργηθεί ντόμινο, αφού θα πρέπει να ακολουθηθεί η αλυσίδα ώστε να υποβληθούν σε τεστ όλες οι επαφές.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρη Λάζος,ξεκαθάρισε πως ο Τσίκο, ο οποίος ήταν το πρώτο κρούσμα στην ομάδα, δεν ήρθε σε επαφή με κανένα παίκτη, παρά μόνο με τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ, οι οποίοι δεν είναι θετικοί.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου των ερυθρολεύκων, ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής, «ήρθε στην ομάδα με αρνητικό τεστ. Δεν μπήκε στις προπονήσεις μέχρι να γίνει και νέο τεστ από εμάς. Βγήκε θετικός και απομονώθηκε. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν άλλο παρά τους δυο που είχαμε πει. Το χημείο μας είπε για 15 άτομα πως πρέπει να κάνουν επαναληπτικό. Εμείς βάλαμε και τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ. Απ’ τα 17 τεστ είχαμε 10 θετικά. Τους βάλαμε όλους σε απομόνωση και αύριο θα γίνουν και πάλι επαναληπτικά».

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομάδα της Αμμοχώστου, ο κ. Λάζος είπε «το πρώτο πράγμα είναι η υγεία. Οι ποδοσφαιριστές έχουν οικογένειες και εμείς και οι παράγοντες και όλοι. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να προστατέψουμε την υγεία όλων και μετά τη Νέα Σαλαμίνα. Θα υπάρχει αποδεκατισμός στο αγωνιστικό κομμάτι και αυτό είναι πρόβλημα. Πρώτα βέβαια θα δούμε την υγεία. Υπάρχει φόβος και για την υγεία όλων μας αλλά και για τη χρονιά της Νέας Σαλαμίνας. Αναμένουμε την στήριξη της Ομοσπονδίας και την κατανόηση των υπόλοιπων σωματείων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: EKTAKTO: Δέκα κρούσματα σε ομάδα Α' κατηγορίας-Αναβολή αγώνα