Υπουργείο Παιδείας: Η κινητοποίηση των μαθητών προκαλεί αναστάτωση και όξυνση του κλίματος

Τη λύπη του για την απόφαση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), να καλέσουν τους μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του, το Υπουργείο.

«Ενέργειες σαν αυτή το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν αναστάτωση στον μαθητικό κόσμο, ενώ  η αντιπαράθεση και η όξυνση του κλίματος, σε περίοδο διαλόγου, δεν ωφελεί κανέναν και τους πρώτους που θα πλήξει είναι τους μαθητές», αναφέρει μεταξύ άλλων το Υπουργείο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Στο δρόμο που χάραξαν οι εκπαιδευτικοί.… μαθητές και φοιτητές

Σημειώνει μάλιστα, πως η ενημέρωση στην οποία προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνα δεν συνεπάγει, πως δεν μπορούν να βρεθούν συγκλίσεις στις διάφορες απόψεις στην προγραμματισμένη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων την ερχόμενη Παρασκευή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) να καλέσει τους μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του ΥΠΠ, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019.

Σημειώνεται ότι η ΠΣΕΜ προχωρεί σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2019, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, όπου - στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου που έχει ήδη δρομολογήσει το ΥΠΠ για την Αξιολόγηση του Μαθητή - αναμένεται η κατάθεση των απόψεων και εισηγήσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών.

Ως εκ τούτου, ενέργειες, όπως η προγραμματισμένη διαμαρτυρία από την ΠΣΕΜ, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν αναστάτωση στον μαθητικό κόσμο, ενώ  η αντιπαράθεση και η όξυνση του κλίματος, σε περίοδο διαλόγου, δεν ωφελεί κανέναν και τους πρώτους που θα πλήξει είναι τους μαθητές.

Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι για το ΥΠΠ προέχει η ασφάλεια των μαθητών μας κι αυτή πρέπει να είναι η έγνοια όλων μας.

Όσον αφορά στην ενημέρωση για το θέμα, στην οποία προβαίνει το ΥΠΠ, επισημαίνεται ότι το Υπουργείο έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τους μαθητές, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς για το θέμα της αξιολόγησης τετραμήνων, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι δεν μπορούν να βρεθούν συγκλίσεις στις διάφορες απόψεις, ώστε να εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Θεωρούν άκαιρη και αδικαιολόγητη την απόφαση των μαθητών για κινητοποίηση οι γονείς

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία