Μπορεί πριν από ένα δεκαήμερο να είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ήθελαν το ΕΛΑΜ να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον επιχειρηματία και πρώην μέλος της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ, Βάσσο Ηλιάδη για κάθοδο του τελευταίου στις βουλευτικές εκλογές, όμως ως έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ηλιάδης έχει ενώπιόν του την πρόταση της ηγεσίας του ΕΛΑΜ, την οποία μελετά, όμως ακόμα δεν έχει δώσει την απάντησή του, γεγονός που ερμηνεύεται από κύκλους εντός κόμματος ότι το πιθανότερο σενάριο να είναι πως δεν θα την αποδεχθεί.
Παρόλα αυτά, τηρούν στάση αναμονής έως ότου λάβουν την τελική απάντηση από τον κ. Ηλιάδη, αφού κανείς δεν μπορεί να προδικάσει εάν θα αποδεχθεί ή θα αρνηθεί την πρόταση του ΕΛΑΜ, για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας. Πάντως, στο κόμμα εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχουν ενώπιόν τους, αφού στόχος τους είναι να χτίσουν ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους στις Βουλευτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Οι δημοσκοπήσεις εξάλλου δείχνουν πως τι δεδομένη στιγμή το ΕΛΑΜ συγκαταλέγεται στην πρώτη τριάδα, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να εκλέξει πολύ περισσότερους από τους τέσσερις βουλευτές που κέρδισαν θέση στα έδρανα της Βουλής το 2021, όμως γνωρίζουν επίσης καλά ότι μέχρι τις εκλογές υπάρχει άπλετος χρόνος και τα ποσοστά μπορούν να αλλάξουν άρδην, αναλόγως τόσο των υποψηφίων των υπόλοιπων κομμάτων, όσο και λόγω διάφορων ζητημάτων που θα ανακύψουν στην προεκλογική και ενδέχεται να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Σημειώνεται ότι στη Λευκωσία έχει ήδη αρχίσει να στήνεται ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο με άτομα που διαθέτουν έρεισμα στους πολίτες, αλλά και εκλεξιμότητα, όπως είναι για παράδειγμα ο τέως δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μάριος Πελεκάνος και φυσικά ο πρόεδρος, Χρίστος Χρίστου. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι επίσης οι ιδιαίτερα γνωστοί στους πολίτες, Παύλος Ιωάννου (πρώην Χρηματοοικονομικός Επίτροπος) και η Λίζα Κεμιτζιή (πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας). Ανακοινώθηκε επίσης και η δικηγόρος Τίνα Αγαπίου.
Σε περίπτωση λοιπόν που ο κ. Ηλιάδης ανατρέψει τις μέχρι στιγμής προβλέψεις και αποδεχθεί την πρόταση, τότε το ψηφοδέλτιο της πρωτεύουσας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, αλλά και συναγωνισμό για τα πρόσωπα που επιλεγούν για τη νέα Βουλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζει νέα ηχηρή κίνηση για το ψηφοδέλτιό του το ΕΛΑΜ-Σε συζητήσεις με τον Βάσσο Ηλιάδη για τις Βουλευτικές
Αυξημένο αναμένεται το ποσοστό των υποψήφιων γυναικών
Την ίδια ώρα, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τρεις υποψήφιες γυναίκες, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι αυτές που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια θα ξεπερνούν τις 10, δείχνουν ότι ΕΛΑΜ αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του, σε σύγκριση με τις προηγούμενες Βουλευτικές.
Το 2021, το κόμμα είχε επιλέξει συνολικά δέκα γυναίκες, αφού δεν υπάρχει όπως σε άλλα κόμματα πρόνοια για ποσόστωση, ενώ στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου αναμένεται ότι αυτός ο αριθμός θα είναι αυξημένος.
Αρκετές υποψήφιες έχουν ήδη κλειδώσει τη συμφωνία τους με το κόμμα, ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, πράγμα που αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Πέραν της Τίνας Αγαπίου και της διαφαινόμενης συμπερίληψης της Λίζας Κεμιτζιή, ανακοινώθηκαν επίσης η Ζαφείρω Κάστανου και η Μαρία Κορυτσά, για το ψηφοδέλτιο της επαρχίας Αμμοχώστου. Στην ίδια επαρχία, δεδομένο θεωρείται ότι θα συμμετέχουν ο νυν βουλευτής Λίνος Παπαγιάννης, καθώς και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Λίνος Χατζηγεωργίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκλεισε άλλη μία υποψηφιότητα το ΕΛΑΜ ενόψει Βουλευτικών-Στο ψηφοδέλτιο η δικηγόρος Μαρία Κορυτσά
Στην επαρχία Λεμεσού επισημοποιηθηκε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο από τον Ευγένιο Χαμπουλά και τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, ενώ θα συμμετέχουν επίσης οι Πόλυς Ανωγυριάτης και Βαγγέλης Τσαγγαρίδης, ενώ στη Λάρνακα θα συμμετέχει ο Στέλιος Πασιουρτίδης που ανακοινώθηκε επίσημα, ως επίσης και ο νυν βουλευτής, Σωτήρης Ιωάννου.
Σε ό,τι αφορά στην επαρχία Πάφου, ανακοινώθηκαν ήδη οι Χαράλαμπος Γρηγορίου και Δημήτρης Παπαδημήτρη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ονόματα υποψηφίων για την επαρχία Κερύνειας.
Σημειώνεται ότι η διαφαινόμενη μετακίνηση έδρας από την Λευκωσία στην Πάφο, χαρακτηρίζεται από εκλογολόγους ως ωφέλιμη για το ΕΛΑΜ, αφού μπορεί να καταφέρει να εκλέξει για πρώτη φορά βουλευτή στη συγκεκριμένη επαρχία, αφού μέχρι τις προηγούμενες εκλογές οι θέσεις μοιράζονταν μεταξύ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς η μετακίνηση της έδρας προς Πάφο διαφοροποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα-«Στάσιμο κι όχι ρευστό το πολιτικό σκηνικό»