Προς εκλογές σε όλες τις επαρχίες πλην Κερύνειας και Πάφου στον ΔΗΣΥ

Εκλογές σε όλες τις επαρχίες πλην Πάφου και Κερύνειας θα χρειαστούν όπως όλα δείχνουν για να καταλήξει στους υποψήφιους του για τις βουλευτικές εκλογές ο ΔΗΣΥ.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από κομματικά στελέχη, σε συνδυασμό με το σημαντικό αριθμό αριστίνδην υποψηφίων αλλά και υποψηφίων που έτσι και αλλιώς παίρνουν θέση στο ψηφοδέλτιο λόγω ποσόστωσης (νεαροί και γυναίκες), οδηγεί εκ των πραγμάτων σε πλεόνασμα ενδιαφερομένων υποψηφίων   με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίες οι εσωκομματικές εκλογές για να καθαριστεί το ψηφοδέλτιο.
Μετα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή βέβαιη είναι η  διεξαγωγή εκλογών στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακα καθώς ήδη οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο, ενώ βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν στο κόμμα για τις προθέσεις εξαγγελιών στις υπόλοιπες επαρχίες εκτιμούν ότι θα χρειαστούν εκλογές και στις επαρχίες Λευκωσίας Αμμοχώστου και Λεμεσού.  
 
Η κατάσταση με τους Αριστίνδην και τις συνεργασίες
Σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο «αριστίνδην», πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ακόμη κρατεί κλειστά τα χαρτιά του χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανακοίνωσης έκπληξης κατά τη σημερινή ανακοίνωση του αριθμού τους από τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο Σόλωνας Κασίνης θα είναι ο εκλεκτός του Αβέρωφ Νεοφύτου, για το ψηφοδέλτιο Λευκωσίας και η Καρολίνα Πελενδρίτου για τη Λεμεσό.  Ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος δικαιούται να προτείνει μέχρι 8 αριστίδην. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η όγδοη και τελευταία θέση για αριστίδην υποψήφιο θα κλείσει από την επαρχία της Πάφου και από τη Λάρνακα. Οι υπόλοιπες εφτά θέσεις θα κλείσουν από 3 υποψηφίους στην Επαρχία Λευκωσίας, 2 στη Λεμεσό και 2 στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σε ότι αφορά τώρα τις συνεργασίες, είναι γνωστή η συμφωνία με το Κίνημα Οικολoγία Μπροστά μπροστά οι οποίοι θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο με μία μόνο υποψηφιότητα.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς