Νικόλας ο τέταρτος για την προεδρία-Εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Στο αναμενόμενο κατέληξε το Δημοκρατικό Κόμμα, με το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, με ομόφωνη απόφαση του, να κλειδώνει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου για την προεδρία της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΗΚΟ, «το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο συνήλθε σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση διεκδίκησης της προεδρίας της Βουλής με τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο».

Σημειώνει ότι, «το Εκτελεστικό Γραφείο εξουσιοδότησε ομόφωνα τη Γραμματεία, όπως συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης».

Εκτός από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Αννίτας Δημητρίου από τον ΔΗΣΥ, του Χρίστου Χρίστου από το ΕΛΑΜ και του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου από το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών. Και οι τρεις υποψηφιότητες υποστηρίζονται μέχρι στιγμής μόνο από τα κόμματα που τις έχουν προτείνει.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ που συνεδρίασε το απόγευμα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Άντρο Κυπριανού, προτείνοντας στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, να κατέλθει ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας, ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Βουλής. 

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κλειδώσουν οι τελικές αποφάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Άντρο η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ-Κλειδώνουν αύριο οι αποφάσεις

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»