«Ρωτήστε τους ίδιους αν θα στηρίξουν Αννίτα, ο κάθε ένας θα κριθεί από τις επιλογές του»

Για το ποια κόμματα θεωρεί πως θα στηρίξουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό στην επιλογή της υποψηφιότητας, για την προεδρία της Βουλής, της Αννίτας Δημητρίου, ρωτήθηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, Ξένια Κωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα σενάρια για προεδρία-Τα δεδομένα, τα στρατόπεδα και που θα κάτσει η μπίλια

«Εμείς έχουμε προτείνει μια επιλογή η οποία στηρίζεται πάνω σε αξιοκρατικά κριτήρια. Έχουμε προτείνει μια επιλογή μιας συναδέλφου η οποία έχει αποδείξει την αξία της. Η οποία παρόλο το νεαρό της ηλικίας της έχει επιδείξει σοβαρότητα, εργατικότητα και κυρίως έναν μεστό και συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Οπότε για εμάς αυτή είναι η πρότασή μας, η οποία δεν απευθύνεται μόνο στις πολιτικές δυνάμεις, είναι και ένα μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία αναφορικά με ποιο τρόπο πρέπει να κάνουμε πολιτική, με ποιο τρόπο είναι που πρέπει να βάζουμε μπροστά νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα ανατρέποντας στερεότυπα αν θέλετε και προτάσσοντας μια γυναικεία υποψηφιότητα αυτή τη φορά. Εύχομαι το καλύτερο και εύχομαι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ν’ αναγνωρίσουν αυτήν την πρόταση και να τη στηρίξουν διακομματικά».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι χρειάζεται στήριξη και από άλλα κόμματα και αν έχουν γίνει επαφές με άλλα κόμματα, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «νομίζω πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους, εμείς προτάξαμε μια υποψηφιότητα πολύ σεμνά, με πολύ αξιοκρατικά κριτήρια. Είχαμε δηλώσει εξ αρχής ότι δεν θα μπούμε σε αυτό το πάρε δώσε, ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς οι οποίοι στο τέλος της ημέρας απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική. Έχουμε προτάξει μια πολύ καλή υποψηφιότητα και αναμένουμε και από τις άλλες δυνάμεις να τη στηρίξουν».

Σε ερώτηση αν δεν υπάρξει συνεργασία για εκλογή της Αννίτας Δημητρίου, η κ. Κωνσταντίνου απάντησε «ο καθένας ας κριθεί με βάση τις επιλογές που θα κάνει. Αυτό που προτάσσουμε σήμερα είναι θεωρώ την καλύτερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Βουλής. Και εύχομαι αυτό να γίνει κατανοητό και από τις άλλες πολιτικές παρατάξεις. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα λειτουργήσει η Αννίτα Δημητρίου αν και εφόσον εκλεγεί στην Προεδρία της Βουλής, με τρόπο συναινετικό, με τρόπο σοβαρό, και με τρόπο υπεύθυνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κίνηση ματ από Αβέρωφ-Η Αννίτα Δημητρίου η εκλεκτή για την προεδρία της Βουλής

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»