Κίνηση ματ από Αβέρωφ-Η Αννίτα Δημητρίου η εκλεκτή για την προεδρία της Βουλής

Ανακοίνωσε την εκλεκτή του ΔΗΣΥ για την προεδρία της Βουλής, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος διαμήνυσε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα μπει σε παζάρια και συναλλαγές με άλλα κόμματα, αφού θεωρούν πως οι πολίτες και μέσω του εκλογικού αποτελέσματος έστειλαν μηνύματα δυσφορίας για τις τακτικές που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζουν τα παζάρια σε καραντίνα και… όλοι εναντίον όλων για προεδρία της Βουλής

Δίνοντας τέλος στην ονοματολογία, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανακοίνωσε την Αννίτα Δημητρίου, το όνομα της οποίας εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες ο REPORTER, πως είναι το πρόσωπο που βγάζει μπροστά ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την προεδρία της Βουλής.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζουν στο κάδρο και την Αννίτα για την προεδρία της Βουλής-Πιθανές εκπλήξεις

Η Αννίτα Δημητρίου, η οποία πέραν από αντιπρόεδρος του κόμματος, τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε τη Βουλή και από τη θέση της γραμματέως από την οποία διακρίθηκε και απέσπασε τα εύσημα για το έργο της από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Μάλιστα, η Αννίτα Δημητρίου στις εκλογές της 30ης Μαΐου, αναδείχθηκε η δημοφιλέστερη παγκύπρια, αφού με βάση το εκλογικό σώμα της Λάρνακας, απέσπασε το 16,1% των ψήφων της Επαρχίας και το 62% όσων ψήφισαν Δημοκρατικό Συναγερμό. 

«Όχι σε παζάρια»

Σε δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως «η Κύπρος μας μπορεί να χωρέσει και διαφορετικές θρησκείες και διαφορετικές εθνικότητες και εύχομαι να ζήσουμε σε μια απελευθερωμένη πατρίδα. Η προεδρία της βουλής είναι σημαντικός θεσμός, ουσιαστικά και συμβολικά. Το πολιτικό σύστημα οφείλει, έχει υποχρέωση να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις προσδοκίες των πολιτών. Καθαρές κουβέντες, καθαρές προτάσεις, καθαρά πρόσωπα μακριά από συναλλαγές και παζάρια».

Αναφερόμενος στην επιλογή του ΔΗΣΥ για την προεδρία της Βουλής, ανέφερε πως «πρόκειται για μια επιλογή συνειδητή με ισχυρό συμβολισμό. Μια επιλογή που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα και να στείλουμε το μήνυμα ότι ξεπερνούμε τα κομματικά στεγανά. Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει υπάρξει γυναίκα πρόεδρος της Βουλής, ούτε καν στο ανώτατο αξίωμα, ούτε για πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε για πρόεδρος της Βουλής. Και μια βουλή που παρά το γεγονός ότι το 50% του εκλογικού σώματος είναι γυναίκες στις τελευταίες εκλογές μόλις οκτώ γυναίκες έχουν καταλάβει κοινοβουλευτικό αξίωμα. Είναι η ώρα να ρίξουμε ακόμα ένα στερεότυπο». 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε πως η Αννίτα Δημητρίου είναι μια γυναίκα που η επαγγελματικότητα, η συγκρότηση και το ήθος της είναι αναμφισβήτητα, ενώ κάλεσε τα κάλεσε «όλα τα κόμματα να συμβάλουν θετικά στην ανάδειξη της πρώτης γυναίκας προέδρου της Κυπριακής Βουλής δείχνοντας ότι το πολιτικό μας σύστημα, ακούει τα μηνύματα των καιρών και το αποδεικνύει με πράξεις, με καθαρές πράξεις».

«Μεγάλο βήμα για την έμπρακτη στήριξη της ισότητας στη χώρα μας»

Από την πλευρά της η Αννίτα Δημητρίου, με γραπτή της ανακοίνωση, αναφέρει πως η πρόταση που έγινε προς το πρόσωπό της από τον Πρόεδρο του κόμματος είναι ιδιαίτερα τιμητική, ενώ ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού που την υιοθέτησε. 

«Η υποψηφιότητα αυτή δεν ανήκει μόνο σε μένα. Τη μοιράζομαι με τις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες της Κύπρου μας που υπό-εκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας μας εδώ και δεκαετίες παρά τα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την έμπρακτη στήριξη της ισότητας στη χώρα μας. Ένα θετικό παράδειγμα για τη μετάβαση σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στην οποία κάθε γυναίκα μπορεί να πιστεύει στον εαυτό της και στις δυνατότητές της. Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση».

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα