Τελείωσε τον Παναγόπουλο ο Νικόλας, δεν έκανε την διαφ(θ)ορά ο... Μάκης

Τη λύση μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με τον εξ’ Ελλάδος επικοινωνιολόγο Κώστα Παναγόπουλο αποφάσισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά τις απώλειες που κατέγραψε το ΔΗΚΟ στις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών οδηγήθηκε σε διαζύγιο, με από κοινού απόφαση, καθώς κρίθηκε πως δεν απέδωσε η επικοινωνιακή τακτική του κ. Παναγόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηχηρό χαστούκι στο ΑΚΕΛ, αΔΗΚΟς κόπος ο… Μάκης

Πέραν της αρνητικής διαφήμισης με τον Μάκη, η οποία έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους και έφτασε να κοροϊδεύει το ΔΗΚΟ μέχρι και το «Ράδιο Αρβύλα» στην Ελλάδα, αρνητικά αποτιμάται ολόκληρη η λογική της επιθετικής προσέγγισης που ακολούθησε προεκλογικά το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού σε πολύ υψηλούς τόνους, έχοντας σχεδόν αναπτύξει εμμονή με το ζήτημα των διαβατηρίων και υποβαθμίζοντας άλλα σημαντικά θέματα που ενδιέφεραν τους πολίτες. Ουσιαστικά, ολόκληρος ο προεκλογικός του ΔΗΚΟ γύριζε γύρω από το ζήτημα της διαφθοράς, σε μια εποχή που, λόγω και της κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία, οι ψηφοφόροι είχαν άλλες προτεραιότητες. Την ίδια στιγμή, φαίνεται να επένδυε πάρα πολλά στον Γενικό Ελεγκτή, ενός ανεξάρτητου αξιωματούχου του κράτους που δεν θα έπρεπε να διαδραματίζει ρόλο στις βουλευτικές εκλογές, με αποκορύφωμα την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. 

Η πτώση στα ποσοστά του ΔΗΚΟ δεν θεωρείται από κάποιους εντός του κόμματος άσχετη ούτε με την πρόδηλη αποφυγή να έρθει σε σύγκρουση με το ΑΚΕΛ, με το οποίο το χωρίζει μια άβυσσος στα θέματα Κυπριακού, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση πως το ενδιέφεραν περισσότερο οι προεδρικές παρά οι βουλευτικές εκλογές, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Σημειώνεται ότι η σχέση του Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Κώστα Παναγόπουλο χρονολογείται, αφού ξεκίνησε όταν εμπιστεύτηκε τον Ελλαδίτη επικοινωνιολόγο ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο νυν πρόεδρος του ΔΗΚΟ βασίστηκε για άλλη μια φορά στην εμπειρία του, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, με την απώλεια του 3,2%, καταδεικνύει ότι αυτή η επιθετική προσέγγιση (από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει χαρακτηριστεί τοξική και λαϊκιστική) δεν απέδωσε καρπούς, καθώς έθεσε σε δεύτερη μοίρα τις προγραμματικές θέσεις του ΔΗΚΟ.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Τραγωδία στον Πειραιά-Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα