Τα παιδιά που παρέλαβαν σκυτάλη από τους γονείς τους στη νέα Βουλή

Η εκλογική αναμέτρηση στην Επαρχία Αμμοχώστου, δεν επεφύλασσε κάποιο θρίλερ, αφού και οι έντεκα εκλεγέντες βουλευτές κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, επικρατώντας άνετα των ανθυποψηφίων τους. Δύο από τα ονόματα που ξεχώρισαν ωστόσο, στη συγκεκριμένη επαρχία συνεχίζουν στη Βουλή το έργο των απερχόμενων γονιών τους.  

Πρόκειται για τον Νίκο Γεωργίου, γιο του Γιώργου Γεωργίου, πρώην πλέον, βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος κατάφερε να μπει στη Βουλή μαζεύοντας 5,317 ψήφους και εξασφαλίζοντας την τέταρτη έδρα του κόμματος στην Αμμόχωστο. Ο δεύτερος, είναι ο Γιώργος Κουκουμάς, γιος της Σκεύης Κούτρα-Κουκουμά, βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, που εξελέγη δεύτερος με 4,944 ψήφους, πίσω από τον Νίκο Κέττηρο.

Ο κ. Γιώργος Γεωργίου και η κ. Σκεύη Κουκουμά παρέδωσαν ουσιαστικά τη σκυτάλη έπειτα από 20 και 13 χρόνια αντίστοιχα, στα παιδιά τους, για να συνεχίσουν το έργο που έκτισαν κατά τις θητείες τους στη Βουλή.

Μιλώντας στον REPORTER, o Νίκος Γεωργίου ευχαρίστησε αρχικά τον κόσμο που τον στήριξε και ανέφερε πως, νιώθει «συγκίνηση για την αγάπη και τη στήριξη που είχα από τους πολίτες της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, οι οποίοι πίστεψαν στην προοπτική της υποστήριξης της υποψηφιότητάς μου, με όλες τους τις δυνάμεις».

Ως προς το κατά πόσον το όνομα που κουβαλά είναι ένα επιπρόσθετο βάρος για τον ίδιο, αρκέστηκε να πει ότι, «θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών μας».

Σε σχέση με τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει ως νέος βουλευτής, είπε ότι, «οι στόχοι μου είναι να έχουμε μια Βουλή που να είναι παραγωγική, που να ενώνει και να συνθέτει απόψεις προς όφελος του συνόλου του λαού. Δεν έχω σκοπό να πω κάτι για να εντυπωσιάσω. Το μόνο που θα υποσχεθώ είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά και ο κόσμος θα μας κρίνει όλους».

«Ο καθένας χαράζει τη δική του πορεία»

Ο Γιώργος Κουκουμάς από την πλευρά του, κληθείς να απαντήσει κατά πόσον νιώθει το βάρος της συνέχισης του έργου της μητέρας του, τόνισε ότι «ο καθένας χαράζει τη δική του πορεία και κρίνεται για την δική του παρουσία».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον στήριξε για την εκλογή του. «Η εκλογή γίνεται σε μια στιγμή που το ΑΚΕΛ και η αριστερά, είχε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Η αριστερά της Κύπρου είναι σε μια δύσκολη φάση, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ανασκουμπωθούμε και οι εκλεγέντες βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη του ΑΚΕΛ και γενικότερα ο κόσμος της αριστεράς, για να ξανακάνουμε την αριστερά όσο δυνατή χρειάζεται, για τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και για το Κυπριακό».

Όσον αφορά τις προτεραιότητές που θέτει, προτίμησε να μιλήσει σε επίπεδο κόμματος, παρά σε ατομικό, αφού όπως εξήγησε, «οι προτεραιότητες που έχουμε ως ΑΚΕΛ είναι τα εργασιακά ζητήματα, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα την επόμενη μέρα της πανδημίας, η στήριξη των μικρομεσαίων που κτυπήθηκαν από την πανδημία, τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοσμικής παιδείας. Όλα αυτά είναι προτεραιότητες για μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα