Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εκτός Βουλής βαριά ονόματα-Οι τρανταχτοί εμφύλιοι παλιών και νέων

  31/05/2021 13:43
Εκτός Βουλής βαριά ονόματα-Οι τρανταχτοί εμφύλιοι παλιών και νέων

Εκτός Βουλής βαριά ονόματα-Οι τρανταχτοί εμφύλιοι παλιών και νέων

  31/05/2021 13:43

Πέρα από τις εκπλήξεις στα ποσοστά των κομμάτων, πέρα από τη διάψευση των δημοσκοπήσεων των τελευταίων εβδομάδων και των exit polls, πέρα από τις ανατροπές που έκρυβαν, οι βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου θα μείνουν στην ιστορία και για τις μεγάλες εκπλήξεις που έκρυβαν σε ότι αφορά τη σταυροδοσία των υποψηφίων και ειδικότερα των 56 που θα βρίσκονται στη νέα Βουλή, που κατόρθωσαν να αφήσουν εκτός κάδρου τρανταχτά ονόματα.

Στον ΔΗΣΥ μια σειρά από πρωτοκλασάτα στελέχη και βουλευτές του κόμματος, έμειναν εκτός Βουλής.  Στη Λεμεσό ο Αντρέας Κυπριανού λαμβάνοντας 4031 ψήφους και η Ελένη Σταύρου 2780, έχασαν την έδρα από τους Φωτεινή Τσιρίδου η οποία έκανε την έκπληξη λαμβάνοντας 5771 ψήφους και τον Νίκο Σύκα που έλαβε 4572 ψήφους.  

Στη Λευκωσία, επίσης δύο βουλευτές του κόμματος στη Λευκωσία, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, και η Ξένια Κωνσταντίνου, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν την θητεία τους στη Βουλή, διότι αφενός το κόμμα έχασε μια έδρα και αφετέρου ο αναπληρωτής πρόεδρος, Χάρης Γεωργιάδης τους εκτόπισε μια θέση πιο κάτω. Τέλος στην Κερύνεια η Ρίτα Σούπερμαν εκτόπισε την Μαριέλλα Αριστείδου με μόλις 35 ψηφους, η οποία βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Τρανταχτά ονόματα έμειναν εκτός Βουλής και στο ΑΚΕΛ, αφού ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και τέως Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης, κινήθηκε σε πολύ χαμηλές πτήσεις λαμβάνοντας μόλις 2316 ψήφους. Εκτός βουλής έμεινε και ο Γιώργος Γεωργίου που έλαβε 3936 ψήφους και τον οποίο εκτόπισε η νεαρή υποψήφια του κόμματος Μαρίνα Νικολάου λαμβάνοντας 4126 ψήφους. Στην Αμμόχωστο ο Γιώργος Κουκουμάς με 4449 πήρε τη σκυτάλη από τη μητέρα του και θα βρίσκεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ ο Γιαννάκης Γαβριήλ εκλέχθηκε με 87 ψήφους περισσότερες από τον Χρίστο Κυπρή.

Ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα του ΑΚΕΛ που έμεινε εκτός Βουλής, είναι η Ελένη Μαύρου, την οποία άφησε εκτός Βουλής ο Χρίστος Χριστόφιας. Ο Χρίστος Χριστόφιας έλαβε 2111, ενώ η Ελένη Μαύρου μόλις 964 και ο Πάμπος Παπαγεωργίου 511.

Μια πολύ αμφίρροπη μάχη παίχθηκε και στην Πάφο μεταξύ του Πάμπου Πιττοκοπίτη και του Χρύσανθου Σαββίδη για την έδρα του ΔΗΚΟ, με τον δεύτερο τελικά να επικρατεί. Ο Πάμπος Πιττοκοπίτης έχασε την έδρα για κάτι λιγότερο από 800 ψήφους. Ο Χρυσανθος Σαββίδης ο οποίος εισέρχεται για πρώτη φορά στη Βουλή, πήρε κατά κάποιο τρόπο ρεβάνς από το 2016, όταν ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης επικράτησε με περίπου 200 ψήφους του κ. Σαββίδη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας