Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ο νεότερος βουλευτής που μπαίνει στη Βουλή, ετών… 26-Για πρώτη φορά στα χρονικά

  31/05/2021 08:07
Ο νεότερος βουλευτής που μπαίνει στη Βουλή, ετών… 26-Για πρώτη φορά στα χρονικά

Ο νεότερος βουλευτής που μπαίνει στη Βουλή, ετών… 26-Για πρώτη φορά στα χρονικά

  31/05/2021 08:07

Ανατροπές και εκπλήξεις επιφύλασσε η εκλογική αναμέτρηση που ανέδειξε τους επόμενους 56 βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τους πολίτες στο Κοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία, εκ των οποίων τα 19 είναι νέα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί είναι οι 56 νέοι βουλευτές

Πρωτιά στης ψήφους κατέλαβε το ΔΗΣΥ, ενώ οι μεγάλοι νικητές της κάλπης θεωρούνται το ΕΛΑΜ, το οποίο κατέλαβε την τέταρτη θέση με ποσοστό 6,78%, αφήνοντας πίσω την ΕΔΕΚ, και η ΔΗΠΑ με ποσοστό 6,10%, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις που την ήθελαν να μένει εκτός Βουλής.

Το ΕΛΑΜ κατάφερε να εξασφαλίσει τέσσερις έδρες, μία στη Λευκωσία, μία στην Αμμόχωστο, μία στη Λάρνακα και μία στη Λεμεσό, ενώ ανάμεσα στους βουλευτές που εξελέγησαν και ο Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος είναι ο νεότερος βουλευτής που εξελέγη ποτέ στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Ο Σωτήρης Ιωάννου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1995. Φοίτησε στα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου, στο Γυμνάσιο Δροσιάς και στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της φοιτησής του στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου εξελέγη Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.

Το 2013 εντάχθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και υπηρέτησε στην 27η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στο Κόρνο με το βαθμό του Λοχία και ειδικότητα του Πυροβολητή/Ασυρματιστή του ρωσικού άρματος T-80.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και αποφοίτησε το 2019.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα Εθνικά και Κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε στο ΕΛΑΜ το 2010. Στο Εθνικιστικό Κίνημα διετέλεσε Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, ενώ σημέρα είναι Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας. Έχει προχωρήσει στην έκδοση δύο μυθιστορημάτων, “Στη Γη των Ονείρων” αναφορικά με τον αγώνα της ΕΟΚΑ και «Αναίμακτος Αττίλας» στο οποίο πραγματεύεται η επόμενη ημέρα λύσης του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηχηρό χαστούκι στο ΑΚΕΛ, αΔΗΚΟς κόπος ο… Μάκης

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο Σωτήρης Ιωάννου, ανέφερε πως «θεωρώ ότι η νεολαία πρέπει επιτέλους να βγει μπροστά και να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Ελπίζω η δική μου εκλογή να είναι μια απόδειξη πως οι νέοι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κατάσταση την πολιτική σκηνή του τόπου». 

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, «θα πρέπει να έχουμε όλοι κατά νουν πως η πολιτική καθορίζει τα πάντα, από το πιο μικρό εώς το πιο μεγάλο, και ως εκ τούτου η απαξίωση και η αποχή αποτελεί έγκλημα για το μέλλον το δικό μας». 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας