Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα τελικά αποτελέσματα, η κατανομή εδρών και οι ανακατατάξεις

  30/05/2021 23:09
Τα τελικά αποτελέσματα, η κατανομή εδρών και οι ανακατατάξεις

Τα τελικά αποτελέσματα, η κατανομή εδρών και οι ανακατατάξεις

  30/05/2021 23:09

Ανακατατάξεις στην κατανομή των εδρών στη νέα Βουλή έφεραν τα εκλογικά αποτελέσματα, καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον κόμματα με μόνο δύο εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο, αλλάζοντας αναπόφευκτα και τις δυναμικές.

Ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 17 έδρες, μία λιγότερη από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ μία έδρα χάνει και το ΑΚΕΛ, που θα εκπροσωπείται πλέον από 15 βουλευτές.

Το ΔΗΚΟ διατηρεί τις εννέα έδρες που είχε εξασφαλίσει και στις βουλευτικές εκλογές του 2016, ενώ μία έδρα περισσότερη κατέλαβε η ΕΔΕΚ, που θα έχει πλέον τέσσερις βουλευτές. Τέσσερις βουλευτές θα έχουν επίσης το ΕΛΑΜ, που διπλασίασε τις έδρες του, καθώς και η νεοεισερχόμενη ΔΗΠΑ. Αύξηση πέτυχαν και οι Οικολόγοι που θα έχουν πλέον τρεις βουλευτές στα έδρανα, παρά το γεγονός πως το ποσοστό τους μειώθηκε κατά 0,4%.

Το γεγονός πως πλέον κανένα από τα τέσσερα μικρότερα κόμματα δεν εκπροσωπείται από δύο μόνο βουλευτές, αναπροσαρμόζει και τα βαρίδια στη ζυγαριά, καθώς θα πρέπει να αναζητούνται νέας μορφής συναινέσεις και συνέργειες στη νέα Βουλή για να προχωρά το νομοθετικό έργο. ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ αλλά και οι Οικολόγοι αναμένεται να διαδραματίζουν σημαντικό αν όχι ρυθμιστικό ρόλο σε πλειάδα ψηφοφοριών στο μέλλον. Το πρώτο crash test για τη διαμόρφωση συμμαχιών αναμένεται να γίνει στην μάχη για την προεδρία της Βουλής.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών:  

3916480234132669 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας