Ικανοποίηση για τις εννέα έδρες, απογοήτευση για τη μείωση ποσοστών στο ΔΗΚΟ

Προβληματισμό για την απώλεια τριών ποσοστιαίων μονάδων από τη εκλογική του δύναμη, αλλά και ικανοποίηση για την εκλογή εννέα βουλευτών, όσες καις τις εκλογές του 2016, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι οι εννέα έδρες διατηρούν τον ρυθμιστικό ρόλο και στη νέα Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΔΩ: Με ανατροπές οι σταυροί στο ΔΗΚΟ-Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή, ποιοι μένουν εκτός

Σε δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλος προανήγγειλε ειδική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για ανάλυση των αποτελεσμάτων, ενώ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη θέση του ΔΗΚΟ ενόψει της εκλογής του Προέδρου της νέας Βουλής.

«Ο κυπριακός λαός μίλησε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος, ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους που τίμησαν το ΔΗΚΟ, τους υποψήφιους που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος και τα στελέχη που εργάστηκαν στην εκλογική αναμέτρηση.

«Έληξε μια δύσκολη εκλογική μάχη για το ΔΗΚΟ με δεδομένο το γεγονός ότι από το 2016 μέχρι σήμερα, δύο πολιτικοί σχηματισμοί φτιάχτηκαν με αποκλειστικό στόχο να πλήξουν το ΔΗΚΟ», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση το αποψινό αποτέλεσμα δεν είναι καλό για το ΔΗΚΟ, καθώς είχαμε απώλεια τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές».

Σημείωσε όμως ως σημαντικό το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ εκλέγει εννέα έδρες όσες είχε εκλέξει και το 2016, για να προσθέσει ότι «η επανεκλογή των εννέα εδρών διατηρεί τον ρυθμιστικό ρόλο του ΔΗΚΟ και στη νέα Βουλή».

«Αναμφίβολα θα θέλαμε η διατήρηση των εννέα εδρών να συνοδευόταν από διατήρηση ή και την αύξηση των ποσοστών μας», είπε, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε, αυτό «ασφαλώς μας λυπεί και μας προβληματίζει».

Λέγοντας πως «έχουμε καθήκον να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ειλικρίνεια και να λάβουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσουμε στις δύσκολες προκλήσεις που περιμένουν τη χώρα μας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος προτίθεται τις επόμενες μέρες να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του κόμματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το ΔΗΚΟ συμπλήρωσε πριν από μερικές μέρες 45 χρόνια ζωής και πρόσθεσε: «Με αυτοπεποίθηση για όσα πετύχαμε στο παρελθόν, με πίστη την ορθότητα των αρχών και των θέσεων θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα εντός και εκτός Βουλής».

Σε ερώτηση αν έκανε ζημιά η παρουσία της Δημοκρατικής Παράταξης και αν έγιναν λάθη από την ηγεσία και αν αναλαμβάνει κάποια ευθύνη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως όλα αυτά θα εξεταστούν κατά την ειδική συνεδρία της ΚΕ του κόμματος.

Ερωτηθείς αν η επόμενη μέρα θα θέσει θέμα ηγεσία για το κόμμα έπειτα από την αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος «δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου».

«Στον βαθμό που μου αναλογεί οποιαδήποτε ευθύνη για το αποτέλεσμα, αυτή την ευθύνη θα την αναλάβω, αλλά τα ζητήματα αυτά θα τα συζητήσουμε συλλογικά, ξεκινώντας με την ειδική συνεδρία της ΚΕ», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη θέση του ΔΗΚΟ όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της νέας Βουλής, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αυτό θα αποφασιστεί συλλογικά στα αρμόδια όργανα του κόμματος και φυσικά αυτό θα το αποφασίσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ την κατάλληλη στιγμή.

Ερωτηθείς αν υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για το ο Κύπριος ψηφοφόρος δεν υιοθέτησε το σύνθημα για κάθαρση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «μας προβληματίζει το γεγονός ότι προφανώς δεν καταφέραμε να πείσουμε», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της συνεδρίας της ΚΕ του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί